“15 Temmuz”un 2’nci yıldönümünde ...

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR-

“15 Temmuz”un 2’nci yıldönümünde ...

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle, ülkemiz genelinde olduğı gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerin yer aldığı 3 günlük bir program düzenleniyor. Programın ilk günü olan 12 Temmuz 2018 Perşembe günü ‘Eğitim Kampus Alanı’nda, o gece darbe girişimine karşı mücadelede şehit düşen asker, polis ve sivil yurttaşlarımız anısına ’15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Önceki gün ağaç dikme etkinliği ile başlayan program, dün Şehit Murat İnci anısına düzenlenen Bisiklet Turu ile devam etti …

‘Eğitim Kampus Alanı’ndaki ağaç dikme programına Milas Kaymakamı Eren Arslan, eşi Sermin Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülkerim Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Ergün Kırova, Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü yetkilisi Durmuş Tayfun Uslu, Milas Orman İşletme Müdürü İbrahim Çetin Akkaya, Müdür Yardımcısı Mustafa Oral, İşletme Şefleri, Merkez

 

Şefleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, vatan, millet için canlarını ortaya koyan Aziz Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet dileyen Kaymakam Arslan, “Şehitlerimizin canlarıyla müdafaa ettikleri devletimize ve cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

Daha sonra, Milas Orman İşletmesi tarafından temin edilen fidanlar, Kaymakam Arslan, kamu kurum amir/müdürleri ve minik öğrencilerle beraber dikildikten sonra program son buldu.

12 Temmuz 2018 Perşembe günü başlayan ve ilk gün 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturulması ile başlayan etkinliklerin ikinci gününde ise Şehit Murat İnci anısına Bisiklet Turu düzenlendi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan başta olmak üzere ilçemiz protokolünün büyük bir bölümünün katıldığı dünkü Bisiklet Turu etkinliği Atapark’ta başladı ve kentin ana caddelerinde sürdükten sonra yine Atapark’ta son buldu. Aynı gün Ulu Camii de, başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm Şehitlerimiz için hatim indirilerek, Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından Milas Şehir Mezarlığı’ndaki ‘Şehitlik’ ziyaret edildi.

13 Temmuz 2018 Cuma günkü programın son bölümünde, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halı Sahası’nda 15 Temmuz Kurumlar Arası Futbol Turnuvası final maçı oynandı.

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz 2018 Pazar günü (yarın) ise akşam saat 20.00’de Atapark’ta başlayacak olan ‘Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından saat 21’den itibaren, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması, Protokol konuşmaları, Anı Defteri’nin imzalanması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Slayt/Şiirler, Alperen Kekilli ‘Grup Göktürkler’ Konseri yapılacak.

Saat 00.13’te tüm camilerden sela okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurttaşlara hitaben yapacağı konuşmanın dinlenmesinin ardından program ‘Milli Birlik Nöbeti’ ile sürecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık