‘15 Temmuz’un yıldönümüne doğru …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

‘15 Temmuz’un yıldönümüne doğru …

15 Temmuz’da yapılan darbe girişimin yıldönümü nedeniyle ilçemizde bir dizi etkinlik yapılacak. 5 gün sürecek etkinlik kapsamında ilk gün Milas Şehir Mezarlığı’ndaki şehit mezarları ziyaret edilirken, aynı gün Ulu Cami’de, öğle namazının ardından Mevlid-i Şerif okutuldu.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da ‘kalkışma’ olarak nitelendirilen darbe girişiminin yıldönümünde, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de bazı etkinlikler düzenleniyor. 5 gün sürecek etkinlik kapsamında ilk gün olarak dün Milas Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikler ziyaret edilirken, aynı gün öğle namazını müteakip Ulu Cami’de bir de Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehir Mezarlığı’ndaki etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, ilçemizdeki resmi kurum ve kuruluşların daire amirleri, Milas Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve bazı STK temsilcileri katılırken, Ulu Cami’de okutulan Mevlid-i Şerif’e de ilçemiz protokolünün yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak adlandırılan etkinlik programı şöyle:

 

12 Temmuz 2017 Çarşamba

Saat 9.00 - 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Oluşturulması için Ağaç Dikimi - Kuyucak Mevki (8.30’da Kapalı Spor Salonu arkasından araçlar kaldırılacaktır.)

 

13 Temmuz 2017 Perşembe

Saat 9.00 - Şehit Murat İnci anısına düzenlenen Bisiklet Turu (Kaymakamlık - Üçgen Park - Aplangeç Parkı - Okullar Bölgesi - Belediye Minibüs Garajı - Döner Kavşak - Menteş)

 

14 Temmuz 2017 Cuma

Saat 17.30 - 15 Temmuz Belgesi Gösterimi (Yer: Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu)

 

15 Temmuz 2017 Cumartesi

Saat 20.30 - Milli Birlik Yürüyüşü, (Atapark önünde toplanma ve yürüyüş. Güzergah: Atapark - Atatürk Bulvarı - Müştak Bey Caddesi - Ulusal Egemenlik Caddesi - Kadıağa Caddesi - Cumhuriyet Caddesi - Atapark)

21.00 - Milli Birlik Nöbeti (Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Konuşmalar, Anı Defterinin İmzalanması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Video - Slayt gösterimi, Kahramanlık Türküleri)

00.13 - Selâ Okunması

02.33 - Cumhurbaşkanımızın konuşmaları (Canlı yayın)

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık