18 Ağustos 2017 Cuma günü yapılacak!

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

18 Ağustos 2017 Cuma günü yapılacak!

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 18 Ağustos 2017 Cuma günü Açık Hava Tiyatrosu’nda Ozan Nihat’ın vereceği konser ve halk oyunları gösterilerinin yer alacağı ‘Yaren Gecesi’ adlı bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Binlerce yıllık farklı kültürel yaşam anlayışı ile bugünlere gelen aziz Türk milleti, maalesef ne zamanki kültürel birliğinden uzaklaşmıştır o vakit birliği, gönül bağını, sevgi ve saygıyı ağır ağır kaybetmeye yüz tutmuştur.

Kültürel yaşantıların nakış nakış işlenmiş farklı güzellikleri ile harmanlandığı son yurdumuz Anadolu’da, geçmişten bugüne süregelen kültürel dayanışmaların başında da yarenlik kültürü gelmektedir.

Dayanışma, birlik, yardımlaşma ve gönül seferberliği olarak da tanımlanabilen bu kültürel faaliyet, maalesef günümüzde manevi işlevini yitirmeye doğru yol almaktadır. Oysa Türk milletini ayakta tutan, birliğini tesis eden ve manevi anlamda başlıca dayanak kültürel birleşme olduğu halde, bu tükenişi acılı gözlerle seyretmekteyiz.

Tüm bu vahim tablo ülke olarak önümüzde dururken, Milas Ülkü Ocakları olarak var oluş sebeplerimizden olan kültürümüzü yaşatmak adına, sorumluluk bilinci ile üzerimize düşeni yapmayı şiar edinmiş ve bu hususta gerekli çalışmaları daha aktif olarak hayata geçirmek adına faaliyetlerimizi arttırmış bulunuyoruz.

Bu çalışmalardan biri de, 18 Ağustos 2017 Cuma günü saat 20 itibarı ile Atatürk Kültür Merkezinde (Açık Hava Tiyatrosu), bütün halkımıza açık olarak gerçekleştirecek olduğumuz ‘Yaren Gecesi’ adlı program olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Eğitim Kurumlarımızın Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve akabinde 50. Sanat yılını kutlayan Ozan Nihat hocamızın konseri ile renklenecek olan programımıza bütün halkımız davetlidir.

Hatırlatmak isterim ki, kültürümüze sahip çıktığımız kadar bir, iri ve diri olabiliriz. Maneviyatımıza sahip çıkmak adına bütün vatandaşlarımızı programımıza bekler, saygı ve muhabbetlerimi sunarım.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık