19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun!

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ilçemizde bir dizi etkinlik yapılacak.

Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak.

Saat 11.10’da Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla sürecek.

Anma programında, bir Gazi ve bir de öğrencinin okuyacağı şiirin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, Türkiye Muharip Gaziler Geziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve Garnizon Komutanlığı tarafından yapılacak.

Programın son bölümünde ise Türkiye Muharip Gaziler Geziler Derneği Milas Şubesi ziyaret edilerek, ilçemiz protokolüyle Gaziler birlikte öğle yemeği yiyecekler.

Mesajlar …

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar şöyle …

Muğla Valisi

Esengül Civelek

Saygıdeğer Muğlalı Hemşehrilerim,

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verildiği günün 96. yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Tarihi şan ve zaferlerle dolu bu güzel vatan için kanları ve canlarıyla nice destanlar yazan Aziz Şehitlerimizin ve Kkahraman Gazilerimizin emaneti devletimizi sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir.

Bizler, Şehit ve Gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Vatanımızı dün olduğu gibi bugün de koruyan, bu uğurda canlarını feda eden Şehitlerimize, korkusuzca mücadele ederek kanlarını akıtan Gazilerimize minnettarız. O nedenle, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emaneti Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi korumak için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bilinciyle milletçe birlik ve beraberlik içerisinde elbirliği ile çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle, hayatta olan Gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve yüce milletimize saygılar sunar, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlarım.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bazı günlerin ve kavramların anlamları bizler için çok değerlidir. Tükenmiş, yöneticileri işgalcilerle birlik olmuş, umutsuz bir imparatorluğun yerine halkına inanarak ve halkının gücünü arkasına alarak özgür ve demokratik bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Anadolu halkının sesi ve fikri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Savaşı’ndan sonra, bundan tam 96 yıl önce “Mareşallik” ve “Gazi” unvanı verildi. Kazandığı zaferler, ileri görüşlülüğü, gerçekleştirdiği devrimlerle bugünlerimize ışık tutan, bizlere yol gösteren Atamıza milletinin verdiği unvanlar ona olan güveninin, bağlılığın, sevgisinin bir göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, bütünlüğü, birliği için hangi görevde olursa olsun canı pahasına mücadele eden Gazilerimiz bu ülkenin yaşayan, vatanı için canından olmuş her Şehidimiz de yaşatan kahramanlarımızdır. Ülkesinin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha şükran, minnetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize de fedakarlıkları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Şehit ve Gazilerimizin, vatan savunması için verdiği kutsal mücadele, dünya tarihinde milletçe övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır.

Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde, Kahraman Gazilerimizin önemli bir payı bulunmaktadır.

Şehit ve Gazilerimiz; bu topraklarda gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlayan ülke sevdalılarıdır. Yaptıkları üstün fedakârlıktan dolayı Gazilerimize saygıda kusur etmemek, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak toplum olarak en önemli sorumluluğumuzdur. Geçmişten bugüne vatanının bölünmezliği, birliği için her şeyi göze almış ve bu uğurda Gazilik mertebesine ulaşmış yurttaşlarımızın Gaziler Günü kutlu olsun.

Yüce Türk Milleti ve Türk Devleti’nin ebedi varlığını devam ettirmek, milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağını canları pahasına savunan ve tarihimize altın sayfalar yazdıran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki Gazilerimize de sağlık ve mutluluk dileklerimle, saygılar sunuyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık