190 kilometre pedal çevirdiler

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR -

190 kilometre pedal çevirdiler

 “Milas’ın Bisikletli Süvarileri” bisiklet sporunun önemini ve doğa sevgisini anlatmak adına sıcak yaz günlerinde de dikkat çekici bir etkinliğe imza attılar.

İlçemizde bisiklet sporunun tanınmış ve sevilen ismi Serdar Murat Sarı ve 3 genç ‘Bisikletli Süvari’n gerçekleştirdikleri Bisiklet etkinliği 7, 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde yapıldı.

Bisikletin sadece bir oyun ve eğlence aracı olmadığı gerçeğini vurgulayan “Milas Bisikleti Süvarileri”, Milas’ın artarak devam eden trafik sorununun çözümünde en etkili yolun bisiklet kullanmaktan geçtiğini bir kez daha vurgulamak için 7 Temmuz’da ilçemiz merkezinden başlayan ve Ören, Akyaka ve Menteşe güzergahında devam edip ilçemiz merkezinde tamamlanan 190 kilometre boyunca pedal çevirdiler.

Bisiklet turuna 6 kişi ile başlamak istediklerini belirten Serdar Murat Sarı, çeşitli nedenlerden dolayı zorlu parkuru ancak 4 kişi tamamladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Bisiklet Sporu Sevdalısı ve MİDOBİS Üyesi Serdar Murat Sarı; Ören, Akyaka, Menteşe ve Milas parkurunun son derece zor bir etap olduğunu söyledi.

17 yaş altı 2 genç sporcu Berkay Esenkaya ve Dağlar Devecioğlu’nun bu zorlu parkurda ilk kez aralarında yer aldığını vurgulayan Sarı, genç sporcuların 3 gün boyunca kamp ekipmanlarıyla turu başarıyla tamamlamalarının son derece sevindirici ve bisiklet sporu için umut verici olduğunu belirtti.

Sarı; genç sporcular Berkay ve Dağlar ile birlikte bisiklet sporunun deneyimli sporcusu Cenk Sobucalı’nın da gerçekleştirdikleri zorlu turda kendilerine eşlik ettiğini söyleyerek hem sporculara hem de kendilerine lojistik destek sağlayan Hakkı Özeten’e ve kendilerini ziyaret etme nezaketini gösteren Hikmet Koç’a teşekkür ettiğini söyledi.

Alatape ve Sakar rampalarında çok zorlandıklarını vurgulayan Serdar Murat Sarı, her şeye rağmen bisiklet sporuna dikkat çekmek adına gerçekleştirdikleri turun başarıyla sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduklarını da vurgulayarak, “Yaz günlerinde de bisiklet ve doğa sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık