2-3 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak ...

ÖNDER Haber –

2-3 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak ...

9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 2-3 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl; Prof. Dr. Ender Varinlioğlu'nun onuruna ve Prof. Pierre Debord'un anısına “Karia’da Mermercilik ve Taş Duvar İşçiliği” ana teması ile Milashan Otel’de gerçekleştirilecek olan Sempozyum, 2 Eylül Cuma günü 09:30’da başlayacak ve önce Prof. Dr. OLİVİER CAN HENRY tarafından “Pierre Debord'un hayatı ve arkeoloji çalışmaları”, ardından da Prof. Dr. WOLFGANG BLÜMEL tarafından “Ender Varinlioğlu’nun hayatı ve arkeoloji çalışmaları” başlıklı sunumlarla sürecek.

Saat 11’de, Prof. Dr. Ender VARİNLİOĞLU “Karia'da arkeolojik yüzey araştırmaları”, 11:30’da ise Prof. Dr. PAUL PEDERSEN “Taş ev yapım teknikleri ve Mausollos’un mermer işçileri” konulu sunumlarını yapacaklar.

Sempozyumun ilk günü, saat 12’de verilecek aranın ardından saat 13:30’da Prof. Dr. MUSTAFA HAMDİ SAYAR’ın “Eskiçağda Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi arasında mermer ticareti ve sevkiyatı”, saat 14’te Dr. FEDE BERTI ile Dr. DIEGO PEIRANO’nun “İasos ve Bizans döneminde kırmızı mermerler”, saat 14.30’da da Dr. RAFFAELLA PIEROBON BENOIT’nin “İasos civarındaki taş ocakları” sunumlarının ardından Stratonikeia gezisi ile sona erecek.

 

İkinci gün

9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, 3 Eylül Cumartesi günü saat 10’da ÖZGEN ACAR’ın “Aphrodisias heykel okulu” sunumuyla başlayıp saat 10:30’da Dr. FULVIA BIANCHI’nin “İasos’ta imparatorluk dönemi agorasında mimari bezemeler: Dokular ve ustalar”, saat 11’de Prof. Dr. Bilal SÖĞÜT’ün “Stratonikeia'da taş duvar teknikleri ve örnekleri”, saat 11:30’da Prof. Dr. OLIVIER CAN HENRY’nin “Labranda'da Andron A'nın yapım teknikleri ve restorasyon projeleri” ve saat 12’de Prof. Dr. Zeynep MERCANGÖZ’ün “Kutsal dağdaki mukaddes yerler” başlıklı sunumlarıyla sürecek.

Sempozyum, verilen aranın sonrasında saat 13:30’da Prof. Dr. NUMAN TUNA ile Dr. NADİRE ATICI’nın “Burgaz (Palaia Knidos) yerleşiminde Klasik Dönem taş duvar teknikleri” ve saat 14’te NEZİH BAŞGELEN’in “Duvarların diliyle Karia'da zaman” sunumlarının ardından saat 14:30’da ‘Sorular ve Tartışmalar’ bölümüyle tamamlanacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık