‘2. Arama Toplantısı’ yapıldı

ÖNDER Haber -

‘2. Arama Toplantısı’ yapıldı

Milas Belediyesi tarafından, Prof. Dr. Engin Berber’in koordinatörlüğünde kuruluş hazırlıkları sürdürülen Milas Kent Müzesi ile ilgili, ilçemizin kanaat önderi bazı köklü ailelerinin temsilcilerinin katılımıyla “2. Arama Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda, müzenin yerleşim planı hakkında bilgi aktarılarak, katılanların görüş ve önerileri alındı.

Toplantıya Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Mehmet Sarı, Fevzi Topuz, Halil Gümüşel, Mustafa Sarı, Olcay Akdeniz, Mehmet Nergiz, Cüneyt İlter ve Hüseyin Avni Kunduracıoğlu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milas Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu Arkeolog Üyesi İsmail Ernur Öztekin, yaklaşık 4 aydır devam eden çalışmaların ilk ürünü olan Milas Kent Arşivi ve Müzesi’nin yerleşim planına ilişkin ilk projelerini hazırladıklarını belirterek, “Bugünkü programımızda Müzemizin Kurucu Danışmanı Prof. Dr. Engin Berber hocamızın sunumundan sonra toplantımıza katılanların görüşleri alınacak ve son olarak bağış kampanyamızı başlatacak tanıtım filmimiz ve müzemizde sergilenmek üzere sizlerden gelen bağış eserlerin teslim alınması ile toplantımız son bulacak. Kentimizin geleceğinden sorumlu olduğumuz kadar, geçmişinden de sorumlu olduğumuzun bilinciyle verdiğiniz destekler ve duyduğunuz güven için Belediye Başkanımız Muhammet Tokat başta olmak üzere projeye emek veren tüm ekip arkadaşlarımız adına teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

Öztekin’in yaptığı konuşmanın ardından söz alan, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber, süreç hakkında bilgiler vererek, “Planladığımız noktaya geldik. Yoğun bir çalışmanın ardından şu an itibariyle bir anlatım planı elimizde oluştu. Müzede artık ne yapacağımızı, nereden başlayacağımızı biliyoruz. Ama nasıl yapacağımız yönünde yine de görüş ve önerilere ihtiyacımız var. Onun için bugün sizlerle 2. Arama Toplantımızı düzenliyoruz” dedi.

Prof. Berber, toplantıya katılanlara toplantının içeriği hakkında bilgi aktardıktan sonra Çöllüoğlu Han’da oluşturulması planlanan Milas Kent Arşivi ve Müzesi ile ilgili ortaya çıkan yerleşim planı ve önerilen logolarla ilgili bilgileri paylaştı.

Katılımcıların görüş ve önerilerinin de alındığı toplantı, hazırlanan tanıtım filminin izlenmesi ile son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık