Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

2 günde 122 numune alındı

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki PCR Cihazı ile 2 gün içinde 122 numune alınarak Covid-19 testinin yapıldığını söyledi.

2 günde 122 numune alındı

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Türkiye’nin koronavirüsle mücadeleye aralıksız devam ettiğine işaret ederek, “Bu süreçte Sağlık Bakanlığımız, Muğla Valiliğimiz, Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Kaymakamlıklarımız ve ilimizdeki çalışmaları koordine eden kurullarla sürekli istişare halindeyiz. Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki PCR Cihazının Bakanlığa ait sisteme entegrasyonu sağlandı. Ardından da PCR testi için gerekli malzemeler Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından süratle temin edildi. Bu sürecin tamamlanmasından sonra PCR Cihazı aracılığı ile Muğla’daki laboratuvarımızda 2 gün içinde 122 numune alınarak Covid-19 testi yapıldı. Bu numunelerden 64’ü sonuçlandı” diye konuştu.

NUMUNELER MUĞLA’DA İNCELENİYOR…

Milletvekili Gökcan, Covid-19 Salgını nedeniyle olası Covid hastalarının kesin tanı alması için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu rehberinde PCR yöntemi kullanıldığına işaret ederek, şunları kaydetti: “Bugüne kadar PCR numune testleri için Ankara ve İzmir’deki Referans laboratuvarlar kullanılıyordu. Artık, alınan numuneler Muğla’da inceleniyor. Muğla’mızdaki PCR cihazı ve laboratuvarın kullanması ile vakalara tanı konulma sürecinde ve hastaların tedavi sürecinde daha hızlı bir şekilde sonuç alınacak ve sağlık çalışanlarına önemli kazanımlar sağlayacak. Bu süreçte evde kalalım ve sosyal mesafe kuralına uyalım. Bizler için fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis