“2. Karaova Bağbozumu Buluşması”

ÖNDER Haber -

“2. Karaova Bağbozumu Buluşması”

Bodrum Karaova Derneği ve Bodrum Kent Konseyi tarafından, başta Bodrum Belediyesi olmak üzere Milas Belediyesi ve Milas Kent Konseyi’nin de destekleriyle Karaova’da “2. Karaova Bağbozumu Buluşması” 2, 3 ve 4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

3 Eylül Cuma günü Bodrum’da düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan bu yılki etkinlikler, 4 Eylül Cumartesi sabahı Mumcular’da düzenlenen açılış programı ile sürdü.

Açılışa; Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Karaova - Der Başkanı Ali Öztürk, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

Açılış programının ardından protokol üyeleri etkinlik alanındaki yöresel ürünlerin sergilendiği sergilikleri gezdi. Esnaf ile sohbet ederek satışa sundukları ürünleri tattı.

Protokol üyeleri Mumcular merkezde düzenlenen programın ardından Eski Pınarlıbelen Köy okulunun açılışına katıldı. Karaova Der’in girişimleriyle yenilenen okulun açılış programında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bazen koruyalım derken yok ediyoruz, hatta bazen öyle yasak ediyoruz ki güzelim binalar korunacak diye ya çatısı çöküyor ya da yıkılıp gidiyor. Ama bence korumak, yaşayarak, yaşatarak korumak lazım. İşte bunların en güzel örneklerinden bir tanesi bugün Pınarlıbelen’de temellerini attığımız ve bu hale getirdiğimiz okulumuz. Ben, bu okulun meslek edinme kurslarında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle burada emeği geçen herkese Bodrum Yarımadası Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyor, bu güzel okulun hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bağbozumu Buluşması etkinlikleri daha sonra, Çömlekçi Köyü Selia Çiftliğinde gerçekleştirilen sembolik bağbozumu etkinliği ile devam etti. Protokol üyeleri burada yetiştirilen üzümleri inceleyerek birer incir ağacı diktiler.

“2. Karaova Bağbozumu Buluşması” ikinci gün etkinlikleri, akşam Mumcular Meydanında gerçekleştirilen tiyatro gösterisiyle tamamlandı.

Pazar günü de devam eden Karaova Bağbozumu Buluşması’nda, sergiliklerdeki satışlar devam etti. Akşam Mumcular’da film gösterimi ve Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde ise Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen Türk-Yunan Dostluk Konseri ile etkinlik sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık