Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

20 Nolu ASM hizmete girdi

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu’nun eşi Uzm. Dr. NeleÇubukcuoğlu öncülüğünde ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi’nde açılan 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi (ASM) törenle açıldı.

20 Nolu ASM hizmete girdi

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, KYK Müdürü Serkan Acarsoy, Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Milas Mal Müdiresi A. Güliz Akat, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda ilçe merkezindeki mahalle muhtarları, ilçemizdeki sağlık merkezlerinde görevli doktorlar ve diğer davetlilerin katılımıyla açılışı yapan Aile Sağlık Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, açılış öncesi yaptığı kısa konuşmada; “Biz Milas’a geleli yaklaşık 5 yıl oldu. Eşim, özelde geçirdiği denklik ve vatandaşlık sürecinin ardından kamu personeli olarak göreve başladı. Bugün de Cumhuriyet Mahallemizde 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin açılışını yapıyoruz.

Davetimize, bizleri kırmayarak geldiğiniz ve bugünü bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyoruz” dedi ve sözü eşi Uzm. Dr. NeleÇubukcuoğlu’na bıraktı.

20 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin kurulması öncülüğünü yapan Uzm. Dr. NeleÇubukcuoğlu ise tüm davetlilere katılımları dolayısıyla teşekkür ederek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. İskender Gencer olmak üzere, Muğla Halk Sağlığı Başkanlığı’na, Milas Belediyesi’ne, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yönetim kadrosuna, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına, kısaca 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin kurulması ve yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Uzm. Dr. NeleÇubukcuoğlu’nun ardından açılışa katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise futboldaki ‘transfer’ deyimini kullanarak; “Aslında biz Doktor Hanımı deyim yerindeyse yurtdışından transfer ettik” dedi.

Kaymakam Arslan; “Bugün gerçekten güzel ve anlamlı bir açılış için bir aradayız. Özellikle son yıllarda Cumhuriyet Mahallemiz nüfusuyla; büyüyen, gelişen ve potansiyeli olan bir mahallemiz. Bu nedenle her türlü kamu hizmetine fazlasıyla ihtiyaç duyan ve bu hizmetlerin yapılması gereken bir mahallemiz. Bu anlamda da sağlık hizmetlerinin sunumunda vatandaşlarımızın hizmeti ayağına götüren Aile Sağlığı Merkezi uygulamamız, bu merkezle bugünden itibaren hizmete başlayacak. Öncelikle mahalle halkı ve ilçemiz için hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.

Bir diğer taraftan da mesai arkadaşım olan Dr. Tarık Bey ve kıymetli eşleri burada görev yapacak olması bizler için biraz daha özelde anlamlıdır. Doktor Hanım deyim yerindeyse bize yurtdışından transfer oldu. Hem mesleği, hem de kişiliğiyle mahalle halkına güzel hizmetler verecektir diye inanıyorum. Tekrar hayırlı-uğurlu olsun. Allah hiç kimseyi sağlıkla imtihan etmesin ama bizleri de doktorsuz, sağlık tesisleri olmadan da bırakmasın. ASM’nin kurulmasında, yapımında emeği geçen, burada görev yapacak tüm personele teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin açılışı yapıldı ve açılışa katılanlar Uzm. Dr. NeleÇubukcuoğlu tarafından merkez hakkında bilgilendirildi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis