2016 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber - Melih KAŞKAR -

2016 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 2016 yılı değerlendirme toplantısı 29 Aralık Perşembe günü Bölge Müdürlüğü merkezinde yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları Vedat Dikici, Özkan Şahin, Naci Polat ve 14 Şube Müdürü ile birlikte Muğla Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu ve Yılanlı Orman İşletme Müdürü Sinan Saatçi de katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, ülkemiz genelinde çetin kış şartlarıyla mücadele edilirken Muğla’da halâ orman yangınlarıyla mücadele edildiğini söyledi.

 

Ağaçlandırma çalışmaları

da başlatılamadı

Son yılların en kurak kış mevsimini yaşadıklarını kaydederek Bölge Müdürlüğünün birçok yerinde yeterli yağış alınmadığı için ağaçlandırma çalışmalarının halâ başlatılamadığına da dikkat çeken Çelik, “Muğla ve Aydın illerini kapsayan Bölge Müdürlüğümüzde 2016 yılı tüm birimlerimizce yürütülen ormancılık faaliyetleri açısından belirlenen hedeflerin ulaşıldığı bir yıl olmuştur. Kadastro çalışmalarımızdan üretim çalışmalarına, yol yapım çalışmalarımızdan ORKÖY çalışmalarımıza, ağaçlandırma çalışmalarımızdan yangınlarla mücadele çalışmalarımıza kadar belirlediğimiz hedefler çerçevesinde 2016 yılında faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

2016 yılında yangın

sayısı arttı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman teşkilatının enerjisinin yüzde 70’den fazlasını orman yangınlarıyla mücadeleye harcadığını belirten Bölge Müdürü Mehmet Çelik, alınan tüm önlemlere rağmen orman yangınlarının Akdeniz çanağı ormanlarının adeta bir kaderi olduğunu dikkat çekerek, “Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüzde son 10 yıl ortalamasına bakarsak, yıllık ortalama yangın adeti 326’dır. Yine son 10 yıllık verilere göre yıllık yanan ormanlık alan ortalamamız 832 hektardır. 2016 yılı için 29 Aralık itibariyle çıkan orman yangını sayımız 367’dir. Bu yangınlarda 474 hektar ormanlık alanımız yanmıştır. Bu yıl çok kurak bir kış mevsimi geçiriyoruz. Yanan alanlarımızın neredeyse yarısını yangın mevsimi diye adlandırdığımız Haziran-Ekim ayları dışında çıkan yangınlarda kaybettik. Yılın sonuna geldik, ülke genelinde kara kışla mücadele edilirken biz Muğla’da halâ orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Bu yıl sadece Aralık ayında 22 orman yangını çıktı. Ben burada yaz aylarında 40-45 dereceye varan sıcaklarda ve şu dönemde çıkan yangınlar nedeniyle eksiye varan hava şartlarında alevlerle mücadele eden orman yangını işçilerimize ve teknik elemanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık