2018 yılı I. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması alan çalışması başlatıldı

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

2018 yılı I. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması alan çalışması başlatıldı

Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuru-açıklamada, 2018 yılı I. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması alan çalışmasının İl Müdürlüğü’nce 12 - 28 Şubat 2018 tarihleri arasında 116 işyerinde gerçekleştirileceği bildirildi. 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili F. Güley Ceylan imzalı duyuru-açıklama şöyle:

Bilindiği gibi “İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak, yaptırmak” Müdürlüğümüzün görevleri arasında sayılmıştır. Bununla birlikte, açık iş istatistiklerinin, işgücü piyasasının “talep tarafına” yönelik temel ve öncü bir gösterge olması bakımından ayrı bir öneme sahip olduğu düşünülmektedir.

2012 - 2016 yıllarını kapsayan ikinci Resmi İstatistik Programı ile birlikte, açık işler konusundaki istatistiklerin kapsamının program döneminde Avrupa Birliği Mevzuatı da dikkate alınarak genişletilmesi ve açık iş istatistiklerinin yılda 4 kez anket yoluyla derlenmesi görevi Kurumumuza verilmiştir. Bu itibarla, 2018 yılı I. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın alan çalışması İl Müdürlüğümüzce 12 - 28 Şubat 2018 tarihleri arasında 116 işyerinde gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık