“2018 yılı için uygulanacak Tıbbî Atık Bertaraf Ücretleri”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“2018 yılı için uygulanacak Tıbbî Atık Bertaraf Ücretleri”

Muğla Valiliği İl Mahallî Çevre Kurulu’nun, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş başkanlığında yaptığı toplantıda, “2018 yılı için uygulanacak Tıbbî Atık Bertaraf Ücretleri” ile ilgili olarak aldığı karar şöyle açıklandı:

“25.01.2017 tarih ve 29959 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tibbî Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği Tıbbî Atıkların toplanması, taşınması, sterilizasyou ve bertarafında uygulanacak ücreti mahalli çevre kurulu tarafından belirlenir. Bununla beraber, yönetmeliğin 24. maddesi gereği Tıbbî Atık Üreticileri, ürettikleri atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı için gereken harcamaları, bertaraf eden kurum ve kuruluşa ödemekle yükümlüdürler. Bu Yönetmelikteki teknik kriterlere uygun olmak şartıyla, toplama, taşıma ve bertaraf harcamalarına esas olacak tıbbi atık bertaraf ücreti, her yıl tıbbi atık üreticileri ve bertaraf edecek kurum ve kuruluşların görüşleri de alınarak il mahalli çevre kurulu tarafından tespit ve ilan edilerek Bakanlığa bildirilir. Tıbbi atık bertaraf ücretinin tespitinde, oluşan atığın gideceği sterilizasyon ve/veya bertaraf tesisine taşıma mesafesi ile sterilizasyon ve/veya bertaraf maliyetleri göz önüne alınır. Ücretin ödenmemesi tıbbi atıkların bertarafı için bir engel oluşturmaz. Tıbbî atık bertaraf ücretinin ödenmemesi durumunda, bu bedel 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tıbbi atık üreticilerinden tahsil edilir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tabipler Odası Başkanlığı, Diş Hekimleri Odası Başkanlığı ve Veteriner Hekimler Odası Başkanlığından alınan veriler neticesinde; Mahalli Çevre Kurulunda bu veriler ışığında yapılan değerlendirmeler sonucunda, küçük ölçekli tıbbi atık üreticilerinin tıbbı atıklarının kontrolünün sağlanması ve evsel atıklara karışmasını önlemek için alınacak tutarın aylık sabit ücret olarak belirlenmesine ve bunun da, ilimiz sınırları içerisinde 2018 yılına ait Tıbbi atıkların toplanması, taşınması, bertarafı ve sterilize edilmesine ait tutarın 2,50 TL/kg+KDV, 20 kg/ay ve 20 kg’dan daha az Tıbbi atık üreten Küçük Ölçekli Tıbbi Atık Üreticileri için; sabit ücretin 25,00+KDV TL/ay olarak alınmasına; toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.”

 

Katılım

Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş başkanlığında, kurumlarını temsilen şu isimler katıldı:

Uğur Şeren (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü), Osman Karar (İl Emniyet Müdürlüğü), Koray Kartal (İl Jandarma Komutanlığı), Aylin Giray (Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı), Mehmet Özkahraman (Muğla Defterdarlığı), Adnan Uğur (İl Müftülüğü), Celalettin Ekinci (İl Milli Eğitim Müdürlüğü), Eriş Başaran Akça (İl Sağlık Müdürlüğü), Ahmet Bayramer (Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü), Umut Ünal (Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı), Hasan Yavuz (DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 213. Şube Müdürlüğü), Muhammed Sevinç (İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), Muammer Koçal (Muğla Orman Bölge Müdürlüğü), M. Temel Kışlal (AFAD Müdürlüğü) ve Mehmet Dişçigil (Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı).

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık