2018 YKS için son duyuru!

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

2018 YKS için son duyuru!

ÖSYM Başkanlığı Milas İlçe Sınav Koordinatörlüğü’nden, 30 Haziran 2018 Cumartesi ve 1 Temmuz 2018 Pazar günleri yapılacak olan 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle …

 

2018 YKS 1.Oturum (Temel Yeterlilik Testi) 30.06.2018 Cumartesi 10:15 - 12:30 saatleri arası, 2.Oturum (Alan Yeterlilik Testi) 01.07.2018 Pazar günü 10:15 - 13:15 saatleri arası ve 3. Oturum (Yabancı Dil Testi) 10:15 - 17:45 saatleri arasında üç oturumda Milas ilçe merkezinde 5 bin 116 adayın katılımı ile yapılacaktır.

Adayların Sınav Salonuna girebilmeleri için; “Sınava Giriş Belgesi”, “Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı”, “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı”, “Pasaport” veya yeni “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” başvurusunda bulunup kimlikleri henüz ulaşmayan adaylar, veriliş tarihine bakılmaksızın üzerinde resim ve mühür bulunan “Geçici Kimlik Belgesi”sini (Nüfus Cüzdanında TC numarası ve fotoğraf olmalıdır, Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilir) yanında bulundurmaları gerekmektedir. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar binaya kesinlikle alınmayacaktır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgeleri yanında olmadığı hâlde veya kurallara uygun olmayan belgeler ile Sınav Koordinatörlerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda aday sınava alınmış bile olsa, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Ayrıca adayların sınav binalarına alınırken ve sınav esnasındaki tüm işlemleri kamera ile kayıt altına alınacaktır.Adaylar sınavın yapılacağı binaya, üzerinde sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra numarası bilgileri ile fotoğrafının yer aldığı Sınava Giriş Belgesi ile alınacaklardır. Sınava Giriş Belgesi, adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adaylar bu belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Adaylar, internet’ten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.Belgenin ön yüzünde, ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb bulunmamalıdır.Sınava Giriş Belgesinin ön ve arka yüzünde ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler dışında yazı, resim, işaret vb. bulunan aday sınava alınmayacak, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus Cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınmadığından İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün 30.06.2018 Cumartesi 07:00 ile 09:45 ve 01.07.2018 Pazar günü 07:00-15:00 saatleri arasında açık tutularak sınava giriş belgesi ile bir adet fotoğrafını yanında getiren adaylara sadece “ GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ” verilebilecektir.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir. Adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak; her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya görevlilerce emanet olarak kabul edilmeyecektir. “Sınavda görev yapacak sınav görevlileri de çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazlarla” sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavda görev alan personelin de, göreve gelirken “Sınav Görevlendirme Belgesi”, “Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı”, “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı”, “Pasaport” veya yeni “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” başvurusunda bulunup kimlikleri henüz ulaşmayan görevlilerin, (veriliş tarihine bakılmaksızın) üzerinde resim ve mühür bulunan “Geçici Kimlik Belgesi”ni yanında bulundurmaları gerekmektedir. (Nüfus Cüzdanında TC numarası ve fotoğraf olmalıdır.) Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan görevliler sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır.Sınav görevlileri de Emniyet görevlileri tarafından tek tek dedektör ve elle aranarak sınav binalarına alınacaklardır.Ayrıca, görevliler de sınav binalarına alınırken ve sınav esnasındaki tüm işlemleri kamera ile kayıt altına alınacaktır.

Milas ve Bodrum ilçe merkezleri ile belde ve köylerinde, 29.06.2018 Cuma ve 30.06.2018 Cumartesi akşamı ve gecesi sınava girecek adayların istirahatini olumsuz yönde engelleyecek egzozu bozuk araçların kullanılmaması ve her türlü eğlence, düğün, kına gecesi, mevlit, konvoy, asker uğurlama, havai fişek, korna sesi, iş makineleri, inşaat çalışmaları gibi etkinlik ve çalışmaların yapılmaması gerekmektedir.

Milas Merkezinde ve Beçin mahallesinde 30.06.2018 Cumartesi saat 10:15-12:30 arası ve Pazar günü saat 10:15-17:45 arası adayların sınav sırasında rahatsız olmamaları ve sınav konsantrasyonunun bozulmaması için egzozu bozuk araçların kullanılmaması ve her türlü eğlence, düğün, kına gecesi, mevlit, konvoy, asker uğurlama, havai fişek, korna sesi, iş makineleri, inşaat çalışmaları gibi etkinlik ve çalışmaların yapılmaması gerekmektedir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık