“2019’da, teşkilatlara rağmen değil, teşkilatlarla birlikte aday belirlenecek”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“2019’da, teşkilatlara rağmen değil, teşkilatlarla birlikte aday belirlenecek”

AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, bayramlaşma programına katılmak üzere geldiği ilçemiz Milas’ta, 2019 yerel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2009 ve 2014 seçimlerine atıfta bulunan Mete; “Eğer parti olarak genel seçimlerde aldığınız oylar, yerel seçimlerde aldığınız oylardan daha yüksek ise burada bir sıkıntı vardır. Teşkilatlara rağmen aday gösterirseniz, sonuç böyle olur” diyerek, partisinin bugüne kadarki aday gösterme yöntemini eleştirdi.

Şeker/Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm siyasi partilerde olduğu gibi AKP Milas ilçe örgütü de, parti binasında, bayramın ilk günü partililerle bir araya geldi. Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve bazı il yöneticilerinin de katıldıkları programda, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, başta Milaslılar olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutlarken, yaklaşan kongre süreci ve 2019 yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akyer; “Bizler hiçbir makam ya da mevki peşinde değiliz. Genel merkezimiz bize ne görev verirse, bir nefer gibi o görevi yerine getirmeye çalışırız. Bizler halkın mutluluğu, huzuru ve refahı için karşılıksız hizmet üretenleriz. Görevde olduğumuz süre içinde de bu doğrultuda çalıştık. Milas’ta yaşayan hiç kimse bugün belediye hizmetlerinden memnun değil. Bunu, siyaset yapmak için söylemiyorum. Hemen her konuda bugünkü yönetimden halkımız rahatsız. Biz bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak için 2019’da tüm Milaslıların ‘evet’ diyeceği bir adayla seçime girecek ve Milaslıları AK Parti belediyecilik anlayışı ile buluşturacağız. Genel merkezimiz mutlaka teşkilat mensupları olarak bizlerin ve Milaslıların kimi aday görmek istediğini araştıracak, tespit edecek ve seçimlere o adayla katılmamızı sağlayacaktır. Yönetim olarak bizler de o adayın arkasında durur ve seçimin kazanılması için her türlü çabayı gösteririz. İnanıyoruz ki doğru bir adayla Milas’ta seçimi kazanırız” diyerek, ilçe yönetim kurulu olarak 2019 hedefine kilitlendiklerini söyledi.

 

İl Başkanı Mete’den özeleştiri …

Daha sonra partililere seslenen AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde alınan oyların, genel seçimlerde alınan oylardan daha düşük olduğuna dikkat çekerek; “Eğer yerel seçimlerde, genelden daha az oy alıyorsanız burada bir sıkıntı var demektir. Genel merkez olarak teşkilatlara rağmen aday belirlerseniz sonuç böyle olur. Bu nedenle 2019’da bu sefer teşkilatlara rağmen değil, teşkilatlarla birlikte aday belirlenecektir. Bunu en azından Muğla için söyleyebilirim. İl merkezi ve tüm ilçelerde belirlenecek aday için çok önceden gerekli çalışmalar yapılacak, kiminle seçim kazanılacaksa, halk kimi aday görmek istiyorsa, teşkilatlar hangi adayla daha rahat çalışabilecekse o isimler halkın önüne aday olarak çıkarılacaktır.

3 Temmuz’da il başkanları olarak Ankara’ya gideceğiz. O toplantı ile birlikte büyük kongre takvimi de belirlenmiş olacak. 81 ilin belki de birçoğunda yönetimler değişecek. Muğla olarak bizlerin de performansı değerlendirilecek, eğer bugüne kadar yapılan çalışmalar doğru ve genel merkezin beklentilerine cevap vermiş ise göreve devam denilecek, değilse görev değişikliği olacaktır. Bizler tabandan gelme, teşkilatların her kademesinde görev almış insanlarız. Gelecekte bize ne görev verilirse baş tacı yapar, sonuna kadar o görevi yerine getirmek için mücadele ederiz” dedi.

 

“Referandum

sonucu sizi

yanıltmasın …”

“16 Nisan’da yapılan halk oylaması sonuçları sizi yanıltmasın. Çünkü o zaman da üzerine basa basa söylediğimiz, bu bir seçim değildir demiştik. O güne kadar bu partiye oy veren insanların arasında ‘hayır’ diyen de oldu” diyen İl Başkanı Mete, MHP’nin içinde de Meral Akşener’e destek veren ülkücülerin sayısının daha çok olduğunu söyledi.

AKP İl Başkanı Kadem Mete, özellikle partinin kadın ve gençlik kolları üyelerine, gösterdikleri gayretler için teşekkür etti ve Muğla merkez ve tüm ilçelerde, halk oylaması sonuçlarına bakıldığında oyunu, geçmiş seçimlere göre en fazla yükselten ilçenin Milas olduğunu belirterek ilçe teşkilatına da ayrıca teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık