21 - 28 Nisan ‘Ebeler Haftası’

​ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN -

21 - 28 Nisan ‘Ebeler Haftası’

21 - 28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla,  Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Türk Sağlık Sen Muğla Şubesi’nden mesajlar yayınlandı ...

Mesajlar şöyle …

 

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan

Ülkemizde özverinin bir diğer adıdır Ebe olmak. Tüm zorluklarına rağmen fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olma konumlarını geçmişten bugüne gösterdikleri başarı ile taçlandırmaya devam etmektedirler. Sağlık hizmetlerinin ve kalkınma hedeflerinin başında Ebe arkadaşlarımıza özellikle “Hayata sağlıklı başlanması ve kadın sağlığı” konusunda önemli görevler düştüğüne dikkat çekmek istiyorum. Bu hizmetlerin ileri düzeyde sunulabilmesi, sürekliliği ve kalitesi ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekip ile mümkündür. Bu ekipte ebe-hemşire anahtar rol oynamaktadır. 2016 yılında yaklaşık 1 milyon 400 bin doğumun gerçekleştiği ülkemizde Anne ve Bebek sağlık hizmetlerinde çok önemli bir misyonu Ebelerimiz yerine getirmektedirler.

Anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatımızın can damarı konumunda olan ebelerimizin gösterdiği üstün gayret her zaman takdire şayandır. Büyük fedakârlıklar içerisinde halkımıza zaman mekan dinlemeden kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize diğer yöneticilerimizle birlikte, bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diler, ebelerimizin bu önemli haftasını en içten duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.

 

Türk Sağlık Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı için verilen sözlerin havada kaldığı, şiddetin her gün artan bir boyutta sürdüğü, döner sermayelerin yok edildiği bir çalışma ortamında 21-28 Nisan Ebeler Haftasını karşılıyoruz.

Bugün ebe arkadaşlarımız kendi görev tanımları dışında çalıştırılmaya zorlanmaktadırlar.

Vekil ebe hemşirelik, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile güvencesiz  ve düşük ücretlerle çalışmaya mahkum edilmektedir.

Kadın ve Doğum hastaneleri başta olmak üzere anne ve bebek sağlığı hizmetinde yoğun bir gayret sarf etmekte ve aşırı bir iş yüküne maruz kalmaktadırlar. Bir yıl da ülkemizde 1.5 milyonun üstünde doğum gerçekleştiği dikkate alındığında ebe arkadaşlarımızın nasıl bir özveri ile çalıştıkları daha iyi anlaşılmaktadır.

53 bin ebe arkadaşımız daha pek çok sorunla çalışma hayatını sürdürmekte, fakat çözüm adına bir türlü adım atılmaması nedeniyle de ümitsizliğe kapılmakta, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının görmezden gelinmesi ve haklı taleplerine sırt çevrilmesi artık son bulmalıdır. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasının çalışmalarının yaklaşık bir ay içerisinde kamuoyunun karşısına çıkacaklarını ilan ederek, sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik de çalışmaların yapılacağını belirtmiştir.

Özellikle belirtmek isteriz ki, sağlık çalışanları artık söz değil icraat görmek istemektedirler. Yıpranma payının bile 3 yıldır söz verilmesine rağmen sürüncemede bırakılması bizlerin zihinlerinde olumsuz bir örnek olarak durmaktadır. Umut ederiz ki sağlıkta ikinci faz veya dönüşüm sağlık çalışanları için sorunların çözüldüğü ve taleplerinin yerine getirildiği bir süreç olur. Biz bu sürecin en yakın takipçisi olarak çalışanlar adına cesurca mücadelemizi sürdüreceğiz. Sözlerin takipçisi, yapılacak düzenlemelere de çalışanlar adına dahil olma gayreti içinde olacağız.

Siyasi iradeden beklentimiz, sorunların çözümü adına ebeler haftasında ilk adımları görmektedir. Yurdun dört bir yanında görev yapan 53 bin ebe arkadaşımızın sesine kulak verilmelidir.

Bu düşüncelerle, fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftasını kutluyor, çalışma hayatlarında kolaylıklar ve güzel yarınlar diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık