22 Haziran Dünya Müzik Günü’nde Açıkhava Tiyatrosu’nda ...

ÖNDER Haber -

22 Haziran Dünya Müzik Günü’nde Açıkhava Tiyatrosu’nda ...

“Müzik Bizim İşimiz...” sloganıyla iki yıl önce ilçemizde müzik sektöründe hizmet vermeye başlayan Ada Müzik ve Organizasyon tarafından, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Dünya Müzik Günü Konseri”nin ikincisi gerçekleştirilecek.

Feray Başpınar tarafından “Müzik Bizim İşimiz...” sloganıyla iki yıl önce ilçemizde müzik sektöründe hizmet sunmaya başlayan Ada Müzik ve Organizasyon tarafından, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Dünya Müzik Günü Konseri”nin bu yıl ikincisi 22 Haziran Çarşamba günü saat 21’de Atatürk Kültür Merkezi Açıkhava Tiyatrosunda gerçekleştirilecek.

 

Unutulmaz bir gece…

Gecede, Bafa Ortaokulu’nda Müzik Öğretmeni olarak görev yapan İbrahim Başpınar’ın yönetiminde Bafa Ortaokulu Müzik Kulübü öğrencileri başta olmak üzere, ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin, Aydın ve Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin sahne alacağını belirten Feray Başpınar, “Dünya Müzik Günü etkinliğimizde 100’den fazla öğrenci sahne alacak. Öğrencilerimiz müzik aleti çalıp ülkemizin usta sanatçılarının beğenilen şarkılarını seslendirecekler. Yaklaşık 3 saat sürmesini planladığımız gecemizde, katılımcılara unutulmaz bir müzik gecesi yaşatmayı amaçlıyoruz. Ve bu konserimizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

4 - 15 yaşa dikkat!

Müzik alanında yapılan araştırmalara göre müzik aleti çalan çocuğun IQ’sunun 7 ile 10 puan arasında arttığına, dil öğrenme ve matematiğe katkısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Başpınar, “bilimsel araştırmalarda erken yaşta müzik eğitimi gören çocuklarda beynin her bölgesinin aktif hale geldiği görüldü. Bunun sadece küçük yaşta değil ileriki yaşlarda da öğrendiklerini iyi yönde etkileyeceği kanıtlandı. Onun için de müziğin eğitimdeki etkisi ve başarı oranı oldukça yüksek.  Enstrüman çalmayı öğrenen çocukların IQ’larında 7 ve 10 puanlık bir yükselme görüldü. Normal IQ aralığının 100 ve 130 arasında değiştiğini göz önünde bulundurursak, bu oldukça yüksek bir katkı” dedi.

 

Matematiğe katkısı var

Dil öğreniminde, matematik ve sembol içeren derslerde de müzik aleti çalmanın etkisinin oldukça fazla olduğunu belirten Başpınar, “Bu derslerde çocuklar tek tek başarılı olabilir ama müzik ile birlikte bunların hepsi bir arada veya birbiriyle birleştirerek de öğrenme yetileri gelişebilir, yaratıcılıkları da çok yükselir. Müzik öğrenmeyen çocuklarla karşılaştırdığımızda aralarında büyük bir fark olduğunu görebiliriz” dedi.

 

4 yaşında başlasın

Çocukların müzik eğitimine erken yaşlarda başlamasının mutlaka faydasının olduğunu söyleyen Başpınar, “Çocuklar müzik ile ilgili aktivitelere doğumdan itibaren başlamalılar. Enstrüman eğitimine ise fiziksel olarak hazır olduklarında başlarlar. Genellikle 4 - 8 yaş arası keman ve piyano için başlangıç yaşı olarak tavsiye edilir. 8 - 15 yaş arası üflemeli çalgılar ve 7 - 15 yaş arası gitar için uygun. Çocuklar şarkı söylemeli, ufak perküsyon çalışmaları yapmalı ve müziğin ritmine göre hareket etmeliler. Bunlar enstrüman eğitimine başlangıcı destekleyen unsurlar” dedi.

 

Karneye özel indirim

Okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilerin yaz dönemlerini çeşitli kurslar ve etkinliklerle geçirmeye çalıştıklarını, müziğe karşı yeteneği ve ilgisi olanların ise bu yönde zamanlarını değerlendirdiklerini ifade eden Başpınar, “Ada Müzik ve Organizasyon” olarak, müziğe ilgi duyan ve müzik aleti almak isteyen tüm öğrencilere özel indirim imkanları sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık