22 Nisan Cuma günü saat 14’te

ÖNDER Haber -

22 Nisan Cuma günü saat 14’te

İlçemizde 15-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Milas Kent Konseyi’nin katkılarıyla “Sürdürülebilirlik kapsamında Milas’ın Kırsal Turizm Potansiyelinin değerlendirilmesi” konulu bir panel düzenlenecek.

Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonunda 22 Nisan 2016 Cuma günü yapılacak ve saat 14’te başlayacak olan Doç. Dr. Hüseyin Çeken’in yönetimindeki panele konuşmacı olarak; “Sürdürülebilir Turizm Politikaları” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Nilüfer Koçak, “Turizmde son gelişmeler ve Milas için fırsatlar” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Füsun Baykal ve “Kırsal Turizm ve Kırsal Yoksulluk” başlıklı sunumuyla Bil. Uzm. Burçak Akıncı katılacaklar.

Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, ilçemizin turizm adına çok büyük potansiyelleri bulunduğuna ve bu potansiyellerin hepbirlikte en iyi şekilde değerlendirilmesinin Milas’ın ekonomik yaşamına çok geniş bir ufuk kazandıracağına dikkat çekerek, bu anlamda bu etkinliğe, konuyla ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızı davet etti.

 

Turizm Haftası Etkinlikleri

Turizm konusunda toplum farkındalığını artırmak, doğal tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımıza yönelik konuları turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve Milas halkının turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla bu yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında 40. Turizm Haftası kutlanılacak. Hafta dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Etkinlikler ve tarihleri şöyle:

 

15 Nisan 2016 Cuma

Açılış töreni saat 10’da Atapark’ta yapılacak. Açılış töreninden sonra Arkeolog Selim Sıkar ve  Folklor Araştırmacı Ebru Ekinci Bodrum ve Milas İlköğretim Öğrencilerine yönelik “Milas Tanıtım Gezisi” gerçekleştirecekler.

 

16 Nisan 2016 Cumartesi

Olcay Akdeniz’in anlatımı ile Euromos Antik Kent Gezisi, Kapıkırı-Latmos-Heraklia Gezisi gerçekleştirilecek.

Geziye katılmak isteyenler saat 9.30’da Atapark’ta hazır bulunacak. (Doğa yürüyüşü için uygun kıyafet ve ayakkabı giyilmesi önerilir.)

 

17 Nisan 2016 Pazar

“Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarası”na gezi ve yürüyüş düzenlenecek. Karacahisar - Gökçeler Kanyonu - İncirliin Mağarası, Kanyon Başlangıcı – Hamzabey Çayı boyunca – İncirliin Mağarası,  Kanyon Cafe – İncirliin Mağarası bölgelerinde düzenlenecek olan gezi ve yürüyüş Arkeolog Selim Sıkar ve Sanat Tarihçisi Ayşe Duran gözetiminde gerçekleşecek. Bu programa katılmak isteyenler Pazar günü saat 10’da Atapark’ta toplanacak. Yürüyüş yapacak olan gruplar saat 8’de hareket edecek.

 

18 Nisan 2016 Pazartesi

Saat 10’da Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Toplantı Salonu, Milas Müze Müdürlüğü’nde görevli Arkeolog Selim Sıkar ve Sanat Tarihçi Ayşe Duran’ın sunumuyla “Geçmişten Günümüze Milas Antik Kentleri” konulu seminer düzenlenecek.

 

19 Nisan 2016 Salı

Saat 10’da Mehmet Akif Ersoy Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda  ve saat 14’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda Folklor Araştırmacısı S. Ebru Ekinci’nin sunumuyla “Turizm Değerleri ve Kültür Turizmi’nde Milas’ın Yeri” konulu seminer düzenlenecek.

 

21 Nisan 2016 Perşembe

Saat 10’da Cumhuriyet Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda Milas Müze Müdürlüğü’nde görevli Arkeolog Selim Sıkar ve Restoratör Rabia Çakıcı’nın sunumuyla “Geçmişten Günümüze Milas Antik Kentleri” konulu seminer gerçekleştirilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık