“23 Nisan 1920’de, kişilerin egemenliğinden ulus egemenliğine geçilmiştir!”

Adem KANKAYNAR -

“23 Nisan 1920’de, kişilerin egemenliğinden ulus egemenliğine geçilmiştir!”

CHP Milas İlçe Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, önceki yıllarda olduğu gibi yine resmi törenin ardından Atatürk anıtına çelenk sundu. CHP ilçe örgütü ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunan bir başka örgüt ise ADD Milas Şubesi oldu.

Eski dönem Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Tolga Çandar’ın yanısıra; Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen, CKD Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu, bazı Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, Kadın ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, kendi çocukluk döneminde ve 5-6 yıl öncesine kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkulu bir şekilde kutlanıldığını hatırlatarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:  

“Bugün ise bütün dünya çocuklarına Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu büyük ve anlamlı bayram, sıradan bir gün gibi kutlanıyor. Oysa 1920’de, kişilerin egemenliğinden, ulus egemenliğine geçilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü, geleceğimizin, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. İşte bu nedenle bugün tam da birlik ve beraberlik günüdür.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun.”

CHP Milas İlçe Örgütü ile birlikte, alternatif kutlamada ADD Milas Şubesi de Atatürk anıtına çelenk sundu.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık