23 Nisan’ı coşkuyla kutladık!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

23 Nisan’ı coşkuyla kutladık!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı…

21 Nisan 2017 Cuma günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin, okul yönetici ve öğretmenleri eşliğinde yaptıkları makam ziyaretleriyle başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, 23 Nisan 2017 Pazar günü Atapark’ta ve okullarda gerçekleştirilen etkinliklerle sürdü.

23 Nisan 2017 Pazar günü ilk tören Atapark’ta gerçekleştirildi. İlçemiz merkezinde bulunan ilk ve ortaokulların yöneticilerinin, öğretmenlerinin ve öğrenci gruplarının okul bayrakları ve flamalarıyla katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayıp Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla tamamlandı.

 

CHP’den çelenk

Atapark’taki resmi törenin hemen ardından, saat 10’da, CHP Milas İlçe örgütü tarafından da Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Resmi törenlerde siyasi partilerin, belediyenin ve kamu kurumlarının çelenk sunmasına bir süredir izin verilmiyordu. Bu kapsamda CHP, önceki yıllarda yaptığı gibi, alternatif bir programla Atatürk anıtına çelenk sundu. CHP ilçe Başkanı Suat Özcan, kısa bir konuşma yaparak, ulusal egemenliğimizin kazanılması anlamına gelen 23 Nisan 1920’de Ankara’da Meclis’in 115 milletvekiliyle ilk toplantısını yapması sonrasında, Cumhuriyet sistemiyle egemenliğin sürdürülmesini simgeleyen ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin büyükleri çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Çelenk koyma törenine katılan CHP’liler ve vatandaşlar, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın CHP çelengini anıta koyması sonrasında, saygı duruşunda bulundular ve İstiklâl marşımızı söylediler.

 

Sakarya İlk ve Ortaokulu’nda

Atapark’taki çelenk sunma töreninin ardından yerel yöneticilerin de katılımıyla resmi kutlama programı Sakarya İlk ve Ortaokulu bahçesinde sürdürüldü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, özetle şunları söyledi:

“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97’nci yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Sevgili çocuklar, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Sevgili Öğrenciler; Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bizler, ihtiyarlığımızdan önce gençliğimizin, hastalanmadan önce sıhhatimizin, fakirliğimizden önce zenginliğimizin, meşgul zamanlardan önce boş vaktimizin, ölümden önce hayatımızın kıymetini nasıl bilmemiz gerekiyorsa, esaretten önce de bağımsızlığımızın kıymetini bilelim. Bir ve beraber olalım. Ülkemiz için el ele vererek hep birlikte çalışalım. Sevgili Çocuklar; gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir, Az sonra gösteri yapacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor bu güzel etkinlikleri hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Hepinize sağlıklı mutlu yarınlar diliyor ve bayramınızı kutluyorum.”

 

Ödül töreni

Program daha sonra Kompozisyon, Şiir ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü ... Haberimizin bu bölümüne, yarınki sayımızda yer vereceğiz …

 

Gösteriler

Ve programın son bölümünde ise; halk oyunları ve ana sınıfı ile 1 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin ront gösterileri, 2 ve 3’ncü sınıf öğrencilerinin şiirler okuması, 7’nci sınıf öğrencilerinin oratoryo dinletisi, jimnastik ve karate gösterisi ile müzik dinletisi vardı.

 

Mesaj

Bu arada, gazetemize dün ulaşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi Başkanı Gülden Sökelioğlu’nun 23 Nisan mesajı ise şöyle:

“Masumiyetin ve coşkunun sembolü olan çocuklarımızı, her türlü kötülüklere, savaşlara, cehalete karşı koruyalım; geleceğe umutla ve mutlulukla bakmalarını sağlayalım.

Egemenliğimizin ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız, dünyada ilk defa Atatürk tarafından sizlere armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık