“24 Şubat’ta tüm milletimizi, Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla dayanışmaya bekliyorum”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“24 Şubat’ta tüm milletimizi, Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla dayanışmaya bekliyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Türk Tabipler Birliği (TTB)’ ve Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin tabelalarındaki ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ adlandırmalarına “layık olmadıkları” iddiası ve dolayısıyla ‘Türk’ ve ‘Türkiye’nin bu kurumların adlarından kaldırılacağına ilişkin açıklamasına tepkiler büyüyerek sürüyor.

24 Şubat’ta Ankara Çankaya Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda bu konuyu görüşmek üzere kitlesel bir buluşma çağrısı yapan Türkiye Barolar Birliği’ne destek ziyaretleri de sürüyor.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri tarafından TBB’ne gerçekleştirilen destek ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, “Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik proje sadece bize yönelik değildir, Türkiye’ye yöneliktir. 24 Şubat’ta tüm milletimizi, Ahmet Taner Kışlalı’da Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla dayanışmaya bekliyorum” dedi.

Feyzioğlu’nun, bu ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalardan bazı arabaşlıklar şunlar …

 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BAROLAR O ZİNDANLARIN KAPISINI KIRDILAR

Afrin’de savaşan subayların üst kademesinin Balyoz ve Ergenekon zindanlarına atılanlar olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği ve barolar o zindanların kapısını kırdılar. Bu mücadele sonunda vatansever subaylar özgürlüklerine kavuştular. O dönemde kumpas davalarına her türlü desteği verenlerin bugün Türkiye Barolar Birliği ve barolara yönelik FETÖ projesini dile getirirken bir kere değil bin kere düşünmeleri gerekir” diye konuştu.

 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN HEDEF ALINMASI TESADÜF MÜ?

Türkiye, Afrin’de uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullanırken, dünyadaki kara propaganda merkezlerinin Türkiye’yi sivillere karşı savaş suçu ve soykırım yapmakla suçladıklarını kaydeden Feyzioğlu, “Bu kara propagandaya karşı gövdesini siper ederek Türkiye’yi savunan ve dünyada sözü dinlenen tek kurum olan Türkiye Barolar Birliği’nin hedef alınması tesadüf mü?” diye sordu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 

PROJENİN AMACI, TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI CAMİADA SAVUNMASIZ BIRAKMAKTIR

“Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk ordusunu uluslararası camiada hukuken savunmasız bırakmaktır. Büyük plan; barolarını kapatmış, Türkiye Barolar Birliği’ni kapatmış Türkiye’yi Saddam’ın Irak’ına, Kaddafi’nin Libya’sına, Esat’ın Suriye’sine benzetme planıdır. Küresel güçler bu FETÖ projesini Cumhurbaşkanına empoze edip onun eliyle hayata geçirterek Türkiye’ye yönelik operasyon yapma hazırlığına girişmişlerdir.”

 

YÜZ BİNLERCE AVUKAT VE YAKINI İLE BİNLERCE BARO ÇALIŞANI MAĞDUR OLACAK

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği’ne yönelik projenin, vatandaşın savunmasız bırakılması anlamına geleceği gibi binlerce baro çalışanının işsiz bırakılması ve açlığa mahkum edilmesi, yüz binlerce avukat ve avukat yakınının da sosyal yardımdan mahrum edilmesi olacağına dikkat çekerek, Türkiye Barolar Birliği’nin 106 bin avukata, 20 bin stajyer avukata ve onların yakınlarına devletten bir kuruş almaksızın sosyal yardım hizmeti verdiğini vurguladı ve “Bu proje, yüz binlerce insanı doğrudan ve dolaylı olarak mağdur ederek hem bize hem de Cumhurbaşkanına büyük bir darbe vurmayı amaçlamaktadır” dedi.

 

24 ŞUBAT’TA TÜM MİLLETİMİZİ DAYANIŞMAYA BEKLİYORUM

Ve Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“24 Şubat’ta tüm milletimizi, Ahmet Taner Kışlalı’da Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla dayanışmaya bekliyorum. 81 milyon vatandaşımızı ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşit yapan ve kanunların da eşit uygulanmasını sağlayan hukukun üstünlüğüdür. Eğer hukukun üstünlüğü ortadan kalkarsa 81 milyon vatandaş; mezhebine, inancına, etnik kökenine, ana diline, cinsiyetine, siyasi düşüncesine göre kamplara ayrılır. Bu kamplara ayrılma bizim birbirimize düşmemiz, milli birliğimizin ve beraberliğimizin paramparça olması demektir. Bu sebeple diyoruz ki, ta 2009’da hazırlığına başlanan ve 2013’de, F tipi suç örgütüne siyasi iktidar her türlü desteği verirken Başbakanın önüne konan, 2014’te bu örgütle iktidar arasında büyük ayrılık ortaya çıktığında rafa kaldırılan proje, bugün bilinçli olarak raftan indirilmiştir. Bu projeyi raftan indirip Sayın Cumhurbaşkanının önüne koyanlar, biliniz ki 81 milyon vatandaşımızı birbirinden ayırıp birbirine düşürmek isteyenlerdir. Tipik bir kripto FETÖ projesidir, PKK projesidir. O sebeple el birliğiyle, milletçe karşı çıkmamız zorunludur. Biz birlikte Türkiye’yiz. Türkiye Barolar Birliği Türkiye’dir. Hukukun üstünlüğü savunmasında Türkiye’yi temsil etmektedir …”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık