29 Kasım - 1 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak

​ÖNDER Haber / A.Coşkun EFENDİOĞLU

29 Kasım - 1 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak

Milas Müze Müdürlüğü, 29 Kasım - 1 Aralık 2018 tarihleri arasında “Karia Arkeolojisi ve Araştırma Sempozyumu” düzenliyor. Milas Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılacağı bildirilen Sempozyumla ilgili olarak Sempozyum Düzenleme Kurulu olarak bir çağrı metni yayınlandı ve katılımcılar için bir Katılım Formu hazırlandı.

Çağrı metninde şu bilgilere yer verildi:

“Karia Bölgesi’nde son yıllarda sayıca artan kazı ve araştırmalar, eski kazı verilerinin, yeni bilgi birikimi ve güncel yaklaşımlar çerçevesinde düzenli aralıklarla değerlendirilmesini zorunlu hale getirmiştir.

Genel olarak bakıldığında, Karia arkeolojisinin en az bilinen tarihsel süreçleri ile ilgili verilerin ortaya çıkarıldığı kazılar olumlu olarak değerlendirilmektedir. Özellikle, Erken ve Geç Tunç Çağı, Erken Demir Çağı, Arkaik ve Klasik Dönem’e ait, henüz bilim dünyasına kısmi tanıtılmış veya tanıtılmamış hatırı sayılır değer ve miktarda bilgi yığını ortaya çıkarılmıştır. Karia Bölgesi’nin yerel kültürel değerlerinin ve kültürlerarası ilişkilerdeki konumunun anlaşılmasına yeni katkılar sağlayacağı öngörülen sempozyumun ağırlık noktasını, Hellenistik Dönem öncesi verileri oluşturacaktır. Bilimsel kazı ve yüzey araştırma verilerinin, antropolojik çalışmaların, sualtı kazı ve araştırma sonuçlarının, bölge müzeleri tarafından yürütülen kurtarma kazılarından elde edilen sonuçların ve devam etmekte olan lisansüstü çalışmaların paylaşıldığı, geniş katılımlı bir sempozyum yapılmasının sadece Karia bölge arkeolojisine değil, aynı zamanda Batı Anadolu ve Ege arkeolojisine önemli katkıları olacağı şüphesizdir.

Siz değerli katılımcılardan beklentimiz, bildirilerde her yıl düzenlenen kazı ve araştırma sonuçları toplantılarındaki sunum tarzından kaçınılarak, aşağıda ana başlıklarıyla listelenen konularla ilgili elde edilen güncel ve konusunda bilime katkı sağlayan sonuçların tanıtılmasıdır.

Sempozyum sunum süresi 20 dakikadır. Katılmak isteyenlerin, 15.09.2018 tarihine kadar, konu başlığı ve özeti içeren 250 - 400 kelime arasındaki özet metinlerini, Katılımcı Formu ile birlikte “[email protected] “ adresine göndermelerini rica ederiz.”

Milas Müze Müdürlüğü ve MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü işbirliğiyle Çağrı metninde belirtilmemesine karşın, altındaki eklerde, sempozyumun Milas Müze Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü işbirliğiyle yapıldığı anlaşılıyor.

Sunumların Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılabileceği, özet gönderim son tarihinin 15 Eylül 2018 olduğu ve seyahat ve konaklama giderlerinin de katılımcılara ait olduğu belirtiliyor.

Sempozyuma katılmak için yapılacak başvuruların ise Düzenleme ve Bilim Kurullarınca değerlendirilerek belirleneceği kaydediliyor. Düzenleme ve Bilim Kurulları ise şu isimlerden oluşuyor ...

Düzenleme Kurulu

Adnan Diler (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Bekir Özer (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Gülnaz Savran (Milas Müzesi), Hülya Bulut (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Polat Ulusoy (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Seda Eryılmaz (Milas Uzunyuva Kazı Ekip Üyesi), Sibel Selçuk (Milas Uzunyuva Kazı Ekip Üyesi)

Bilim Kurulu

Abuzer Kızıl (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Adnan Diler (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Ayla Sevim Erol (Ankara Üniversitesi), Bekir Özer (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Bilal Söğüt (Pamukkale Üniversitesi), Cengiz Işık (Başkent Üniversitesi),  Ertekin Doksanaltı (Selçuk Üniversitesi), Harun Özdaş (Dokuz Eylül Üniversitesi), Hülya Bulut (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi), Koray Konuk (Université Bordeaux Montaigne), Numan Tuna (Ortadoğu Teknik Üniversitesi), Sevinç Günel (Hacettepe Üniversitesi), Ufuk Çörtük (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi).

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık