‘3 Gölet ve Sulama yatırımı’nı sordu

ÖNDER Haber -

‘3 Gölet ve Sulama yatırımı’nı sordu

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Şubat 2016’da temeli atılan Menteşe İlçesi Kozağaç Göleti ve Sulaması, Kavaklıdere Menteşe Göleti ve Sulaması, Fethiye Arpacık Göleti ve Sulaması’nın ihale süreçleri ve hizmet süreleri ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Üstündağ, soru önergesinin sunuş bölümünde, “Bilindiği üzere Muğla ili Menteşe, Kavaklıdere ve Fethiye ilçelerinde bulunan 3 gölet projesinin 2015 yılı Ek Yatırım Programına alındığı çeşitli basın ve yayın organlarında yer almıştı. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün Menteşe İlçesi Kozağaç Gölet’i ve Sulaması, Kavaklıdere Menteşe Gölet’i ve Sulaması, Fethiye Arpacık Gölet’i ve Sulaması projelerinin 2015 yılı Ek Yatırım Programına alındığını ifade edilmiş, projelerin 2015 Aralık ayı sonuna kadar ihale ilanına çıkılacağı, Ocak 2016’da ihalesinin yapılacağı belirtilmiş ve 06.02.2016 tarihinde düzenlenen bir törenle de temelleri atılmıştır” dedi ve şu soruları sordu:

1.Söz konusu gölet ve sulama projelerinin inşaatları hangi firmalar tarafından ve hangi ihale bedeli ile inşa edilmektedir?

2.Söz konusu gölet ve sulama projelerinin ihalesine katılan firmaların her bir proje için ayrı ayrı son teklif bedelleri nedir? Bu projelerin ihale yöntemi nedir?

3.Bu gölet ve sulama projelerinin bitim tarihi nedir? Sözkonusu gölet ve sulama tesislerinin kullanım ömrü belirlenmiş midir? Bu gölet ve sulama tesislerinde mil birikimi için öngörülen süre nedir?

Üstündağ, önergesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Bakan, Muğla’da yapılan açılış ve temel atma törenlerinde Muğla’ya yaptıkları yatırımlardan bahsederek, 38 milyon tutarındaki 16 adet tesisin temelini attıklarını, 16 yeni yatırım arasında, üç baraj sulaması, ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür tesis edilmesi, yol yapımı, kuş gözlem kulesi ve üç adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun yer aldığını belirtmişti. Şimdi biz de üzerimize düşen siyasi görev gereği ve bu yatırımların takipçisi olarak bu projelerin akıbetini sormak ve halkımızın bilgilendirilmesini sağlamakla mükellefiz. Biz, Muğla’nın, başka illerde gördüğümüz gibi yüzlerce projenin açılışının bir arada yapılıp bazı siyasilere reklam olanağı olmasına imkan tanımayacağız. Bütün sözlerin, vaatlerin ve yatırımların izini süreceğiz ve halkımıza en doğru bilgi hep bizlerden gelecek” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık