“30 Ağustos, ulus iradesinin zaferidir!”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI –

“30 Ağustos, ulus iradesinin zaferidir!”

30 Ağustos Zafer Bayramı dün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi kutlama programı ile kutlanmaya başlandı. Saat 9’da Atatürk Anıtına Milas Kaymakamlığı, Milas Garnizon Komutanlığı ve Milas Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumuyla başlayan tören daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla sürdü.

Günün önem ve anlamını belirten konuşma ise Milas Garnizon Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Volkan Siguran tarafından yapıldı.

 

Üsteğmen Siguran konuşmasında şunları söyledi:

Her sayfası şan ve şeref dolu tarihimizin, en büyük örneklerinden biri olan, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin, 94’üncü yıldönümünü kutlamanın, kıvancı ve gururu içerisindeyiz.

30 Ağustos 1922’de kazanılan bu büyük zafer; haksızlığa, sömürgeciliğe, ihanete, bozgunculuğa ve çağ dışı düşüncelere karşı ulus iradesinin zaferidir.

Atatürk'ün liderliğinde, milli birlik ve beraberliğin tam ve inanarak sağlanmış olmasının sonucu kazanılan bu büyük zaferle, istilacı düşmanlar ülke topraklarından atılmış, ülkemiz yeniden özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuşmuştur.

Ulu Önder Atatürk bu zaferi şu sözleri ile ifade etmiştir. “Türk halkı yüz yıllardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı yaşama gereği saymış bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet, bağımsızlıktan uzak yaşamamış, yaşayamaz ve yaşayamayacaktır.”

30 Ağustos, tarih boyunca, hür ve bağımsız yaşamış bir milletin, kendisini esir almak isteyenleri bozguna uğrattığı, kalbi vatan sevgisi ile dolu, Türk’ün yumruğunun düşman üzerine bir kere daha indiği gündür.

Bu zafer yalnız Mehmetçiğin değil, nasırlı elleri ile ekmek pişiren, çorap ören, cephe gerisinde mermi taşıyan, kendi çocuğundan önce Türk askerini düşünen Türk kadınının ve Türk milletinin destanıdır.

O destan ki büyük Atatürk’e “Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir, ileri!” emrini verme azim ve kararını sağlamıştır.

Unutulmamalıdır ki, Türk ulusunun yaşadığı her sıkıntılı dönemde, tek amaç, ulus olmanın esasını sağlayan, milli birlik ve beraberliğin yok edilmek istenmesidir. Ancak, Türk ulusu, her dönemde olduğu gibi, birlik ve beraberliğini koruyarak nice zafer bayramları kutlayacaktır.

Büyük taarruz, her evresi düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış bir savaş olup, Türk ulusu ile komutanlarının güçlerini ve yiğitliğini tarihe bir kez daha ispatlayan büyük bir yapıttır.

Savaş alanında akan şehit kanları, semada uçan şehit ruhları, devletimizin ve cumhuriyetimizin sonsuza kadar muhafızlarındandır.

Bizlere bu gururu yaşatan, böyle bir zaferi armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi, minnet ve rahmetle anar, kahraman gazilerimize, dul ve yetimlerimize şükranlarımızı sunarız. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.”

 

Kaymakamlık makamında

Üsteğmen Siguran’ın yaptığı konuşmanın ardından Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

 

Milas’ta bu akşam

İlçemiz merkezinde bu akşam yapılacak Fener Alayı saat 20’de Atapark’tan başlayacak. Yürüyüş öncesinde Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası bir dinleti sunacak.

Zafer Yürüyüşü’nün ardından saat 21’de Açıkhava Tiyatrosu’nda Grup Pusula konseri yapılacak.

Bu arada, gazetemizin baskıya girdiği saatlerde, Güllük’te ve Menteşe’de Fener Alayı ve konser etkinlikleri yapılmakta ya da başlamak üzereydi.

 

Mesajlar ... Mesajlar ...

 

Muğla Milletvekili Hasan Özyer

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz” sözünde anlam kazanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kadim Türk tarihinin destansı başarıları arasındaki yerini almıştır.

Tarihi şanla şerefle dolu yüce Türk milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışan uluslara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile muhteşem bir mücadele vererek, büyük zaferi kazanmış ve bu güzel vatanımızı bize emanet etmiştir.

Atatürk’ün liderliğinde, Türk milleti ve ordusuyla gerçekleştirilen büyük taarruz aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı tarihtir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz.

Bu zaferi kazanan şanlı ecdadımızın mirasçıları olarak bizler de; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve ecdadımıza layık olmak için gece gündüz var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu zafer, tarihe gömülmek, yok edilmek istenen Türk milletinin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun ve tarih sahnesinde tekrar varoluşunun bir işaretidir.

Bugün de birliğimize, dirliğimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden iç ve dış mihraklar el ele vermiş, kalleşçe ve haince terör örgütleri ile birlikte saldırılar gerçekleştirmektedir.

Bu alçakça saldırıları yapanlar bilmelidir ki; yarattıkları kan gölünde boğulacaklardır. Stratejik konumu nedeniyle her dönemde terörün hedefi olan güzel ülkemizde devletimiz, her zaman olduğu gibi teröre asla müsamaha göstermeyecek, karanlık güçlerin maşası olan kanlı örgütlere geçit vermeyecektir.

Ülkemiz, bu saldırıları da boşa çıkartacak güçtedir ve gerek ekonomik, gerekse siyasi olarak herhangi bir istikrarsızlığa meydan vermeyecektir.

Kadim Türk devleti ve yüce milletimiz bu badireleri de göğüsleyecek güç ve kudrettedir.

Devlet millet kaynaşması ile bu oyunlar da bozulacaktır. Nasıl ki binlerce yıldır birlik ve beraberliğimizi koruyarak ayakta kalmışsak bugün de, yarın da dimdik ayakta kalacağız.

Mukaddes vatanımızın, milli ve manevi değerlerimizin muhafazası, milletimizin hürriyet ve istiklali uğruna verilen büyük mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde; başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, özellikle son dönemde yaşanan hain saldırılarda hayatını kaybeden emniyet güçlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.

 

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve sayısız kahramanın Anadolu’nun bağımsızlığı için verdiği mücadelenin taçlandığı günün 94. yıldönümü. Kahraman Türk halkının üstün gayret, çaba ve hayatını hiçe sayarak kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin yıldönümü ülkemizde ve dünyada yaşayan tüm vatandaşlarımıza kutlu olsun. 1922 yılında yoksulluk ve zor şartlar altında kazanılan zaferle Türk halkı, ayaklar altına alınmaya çalışılan onurunu, gururunu ve vatanını düşmandan kurtarmış, boyunduruk altına hiçbir zaman girmeyeceğini de tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün ülkemizi ele geçirmek isteyen ve hiçbir zaman muvaffak olamayacak olan terör örgütlerine ders niteliği taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı, tekrardan tüm halkımıza kutlu olsun. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık