30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

Bu sene 96’ncı yıldönümünü büyük bir coşku içerisinde kutlayacağımız, Türk tarihinin en önemli sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, il ve ilçe yöneticilerimiz mesaj yayınladı.

 

Muğla Valisi Esengül Civelek

 

“96. Yıldönümünü kutlamanın büyük onuru ve sevincini yaşamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele; tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, vatan ve bayrak sevgisiyle, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, inanç ve azimle büyük bir destan yazmıştır.Böylelikle işgal kuvvetleri topraklarımızdan kalıcı olarak gönderilmiş; bağımsızlığımızın ve cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.Hedefimiz, büyük mücadeleler sonucunda kazanılmış olan kutsal vatanımızı, ecdadımıza layık olmanın bilinci ve gayreti içerisinde her alanda en üst seviyelere çıkartmak için var gücümüzle çalışmak ve daha da güçlendirmek olmalıdır.

Büyük Zaferin 96. yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

 

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti doğusundan batısına kenetlenmiş, 7 den 70’e özgürlükleri ve bağımsızlıkları için mücadele etmiştir. Tarih 30 Ağustos 1922’yi gösterdiğinde büyük ordularla gelen işgalciler ve işbirlikçileri arkalarına bile bakmadan vatan topraklarından kaçmıştır. Türk Milleti’nin en umutsuz anında askeri dehası ve siyasi manevraları ile bir milletin kaderini, dünya tarihini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu zaferi “30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.” sözleri ile anlatır. Bundan 96 yıl önce birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza canını hiçe sayarak vatan toprakları için mücadele eden, her 30 Ağustos’ta bizlere bu şanlı zaferin gururunu yaşatan, bugün özgürce bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.”

 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban

 

“O günkü zor koşullarda verilen bu büyük savaş, bugün içinde bulunduğumuz birçok zorluktan çıkmak için bizlere örnek olmaktadır. Aynı kararlılık ve azimle mücadelemiz devam etmektedir.Savaşı kazanarak, bir millete yeniden özgürlüğünü kazandıran Büyük Atatürk’ün eşsiz dehası ve liderliği, yolumuzu aydınlatmaktadır.30 Ağustos Zaferi, her zaman gururla andığımız kıvanç verici bir zaferdir.

Tarihimizin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ncı yıldönümünü kutluyor; başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için savaşan tüm kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

 

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir

 

“Şanlı geçmişimizin önemli zaferlerinden birinin daha yıldönümüne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. Bundan 96 yıl önce, milli birlik ve beraberliğin topyekun vücut bulduğu Başkomutan Meydan Muharebesi kazanıldı. 1071’de Sultan Alparslan ve Selçuklu ordularıyla açtığımız Anadolu kapıları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada benzerine az rastlanır başarıyla yönettiği savaş sayesinde sonsuza dek bizim oldu.

Kadın, genç, yaşlı, çocuk, yediden yetmişe milletimiz, yegane varlığı olan vatan mücadelesini büyük bir zaferle taçlandırarak verdi. Başkomutanlık Meydan Savaşı yeniden diriliş, yeniden umut aşısı ve düşmanın korkusu oldu.Bu önemli zaferin ardından hızla yeniden inşa edilen devletimiz, milletimizle birlikte her geçen gün artan bir hızla büyümeye devam ediyor. Atalarımızın bu inanç ve kararlığını, ödenilen bedelleri bir an bile olsun aklımızdan çıkarmamalıyız.

Vatanımızın kazanımında hayatlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz milletimizin ve tüm Muğlalı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan

 

“Bugün, Büyük Zafer’in 96. yıldönümünü idrak ediyoruz. Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

Türkiye, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri ve saldırıları bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.

Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet’ ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliğidir.

Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

“Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.

Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

 

 

AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar

 

“30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece olmaz denilenleri başardığımızın bir göstergesidir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

 

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı

 

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla-canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık