“30 Ağustos’u kutlamayacağız da neyi kutlayacağız!”

ÖNDER Haber /A.Kemal KAŞKAR -

“30 Ağustos’u kutlamayacağız da neyi kutlayacağız!”

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Milas Belediyesi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen fener alaylı Zafer Yürüyüşü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve Pusula konserlerine hemşehrilerimiz çok geniş bir katılım sağladılar.

Zafer yürüyüşü öncesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Atapark’ta dünya ve ülkemizden klasik ve hafif müzik ile marşlardan oluşan çok güzel bir konser verdi. Dağ başını duman almış ve 10. Yıl marşlarıyla tamamlanan konserde, yurttaşların coşkulu alkışları nedeniyle 10. Yıl Marşı bir kez daha seslendirildi.        

Konser sonrasında, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür konuşmasının ardından, çalınan marşlar ve atılan sloganlarla Atapark’tan başlayan yürüyüşe; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl ve İlçe Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları yönetici ve üyeleri, MHP İlçe Başkanı Cengiz Özkaya ve ilçe yöneticileri ve ilçemizdeki bazı meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin yurttaş katıldı.

“Ne darbe ne dikta Demokratik Türkiye”, “Ne darbe ne dikta Tam Bağımsız Türkiye”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarının atıldığı yürüyüşte dev Türk bayrakları da açıldı. Fener alayına ilçemizdeki spor kulüplerinin sporcuları da renk kattı.

Atatürk Bulvarı, Müştakbey, Menteşe, Kışla ve İnönü caddeleri güzergahını izleyen coşkulu yürüyüşe, yolların kenarlarından ve evlerinin balkon ve pencerelerinden yurttaşlar da alkışlarla destek verdiler.

 

Milas halkı, Atasına ve

Zaferine sahip çıktı

Atapark önünde son bulan yürüyüş sonrası Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı’ndan bölümler okuyan Başkan Tokat, “Tarihin en şanlı zaferlerinden biri olan Büyük Zafer’in 94. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Böyle bir zaferi gerçekleştiren bir ulusun ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu öyle bir zaferdir ki; sadece biz Türklerin değil, tüm insanlığın büyük zaferidir. Yurdumuzu karış karış işgal eden emperyalist devletlere, yokluklar içindeki bir ulusun ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek toplu kalkışması ve mutlak zaferinin destanıdır 30 Ağustos. Tabii ki ‘Ordular  ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ komutuyla yüreklerimize ve beynimize yerleşmiş bir destan. Bizim için var olma, kurtuluş, özgürlük, bağımsızlık, onur, gurur, tüm mazlum uluslara örnek anlamına gelen 30 Ağustos’u kutlamayacağız da neyi kutlayacağız! İşte Milas halkı yine gurur tablosunu gösterdi. Atasına ve zaferine sahip çıktı. Sizlerle gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesi ile başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, silah ve dava arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Bu konuşmanın ardından sahne alan Milas’ın başarılı müzik topluluğu Pusula, her zamanki gibi yine çok başarılı bir konser verdi. Konser boyunca yurttaşlar sesleriyle ve alkışlarla Grup Pusula’ya eşlik ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık