30 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN -

30 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı

İlçemizde genel güvenlik amacıyla rutin yol kontrolü yapan Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir minibüs içinde 30 kaçak göçmen yakaladı. Mültecilerin yakalanmasının ardından kısa sürede organizatör olduğu iddia edilen 1’i Pakistan uyruklu 3 kişi de KOM ekiplerince yakalandı.

Selimiye - Milas karayolu üzerinde önceki akşam genel güvenlik amacıyla rutin yol kontrolü çalışması yapan Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine bir minibüsü durdurdu. Araç içinde çok sayıda yabancı uyruklu bulunduğunu gören polis ekipleri durumu Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Milas Grup Amirliği ekiplerine bildirdi.

KOM Milas Grup Amirliği; Pakistan, Bangladeş ve Hindistan uyruklu göçmenlerin bulunduğu aracın plakasında yaptığı sorgulamada, aynı plakanın aynı model başka bir araçta bulunduğunu, dolayısıyla aracın plakasının da sahte olduğunu saptadı.

Diğer aracın da suça dahil olabileceğini düşünen ve soruşturmayı bu yönde derinleştiren KOM Ekipleri, takibe aldıkları o aracı da Balıkesir’de buldu.

Gözaltına alınan araç sürücüsü E.K.’nin ifadesi doğrultusunda Milas’ta yakalanan E.M. ve Pakistan uyruklu U.H. de gözaltına alındı.

Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından, Pakistan uyruklu U.H. savcılıkça serbest bırakılırken E.M. ve E.K. tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık