30 yıl sonra, Baltalıkapı’da mezuniyet coşkusu …

Adem KANKAYNAR -

30 yıl sonra, Baltalıkapı’da mezuniyet coşkusu …

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden 30 yıl önce mezun olan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşamlarını sürdüren 1987 mezunları Milas’ta bir araya gelerek, 30’uncu yıl anısına temsili bir kep atma töreni gerçekleştirdiler…30 yıl önce çeşitli nedenlerden dolayı kep atma törenine katılamayarak hayatlarındaki önemli bir anı yaşayamayan 8 kişi ise 30 yıl sonra gelen kep atma törenini selfi çekerek ölümsüzleştirdiler…

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden 30 yıl önce mezun olan ve aralarında, PTT Milas Şube Müdürü Nafize Canlıoğlu’nun da bulunduğu eski mezunlar, Baltalıkapı Restaurant - Kafe’de buluştu. Buluşmaya Emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Şen de katıldı.

‘Güzel ve özel bir sınıf’ın öğrencileri …

1981 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde göreve başladığını belirterek eski öğrencileriyle Milas’ta bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirten Doç. Dr. Şen, “Bugün burada bulunan öğrenciler çok özel ve güzel bir sınıfın öğrencileriydi. Bugün çeşitli nedenlerden dolayı aramızda yer alamayan veya aramızdan ayrılanlar var. 30 yıl önce emek verdiğimiz öğrencilerimiz şimdi birçok farklı alanlarda görev yapıyorlar. Aralarında eğitimci olan da var yönetici olan da. Onların başarılı ve mutlu olduklarını görmek çok güzel” dedi.

Buluşma gününe özel posta pulu …

Arkadaşlarını ve hocalarını uzun yıllar sonrasında bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden PTT Milas Şube Müdürü Nafize Canlıoğlu, “1983 – 1987 yıllarını birlikte geçirdiğimiz, birçok şeyi paylaştığımız arkadaşlarımızla 30 yıl sonra bir araya geldik. Daha önce buluşan arkadaşlarımız olmuş ama bazılarımız mezuniyetten sonra ilk kez birbirimizi görme fırsatı bulduk. Bugünün anısına özel posta pulları da hazırlatacağız. Arkadaşlarımız yılbaşında veya özel günlerinde sevdiklerine bu özel pullarla ulaşabilecek” dedi.

8 kişi için ilk kez kep atma töreni …

30 yıl aradan sonra gerçekleştirilen buluşmanın tüm arkadaşları için çok önemli ve özel olduğunu belirten, bazı katılımcılar için ise unutulmaz bir anı haline geleceğini söyleyen Canlıoğlu, “1987 yılında gerçekleşen mezuniyet törenine bugün aramızda olan 8 kişi çeşitli nedenlerden dolayı katılamamış, cübbe giyip kep atamamıştı. Bugünün belki de en güzel anılarından biri bu olacak. Arkadaşlarımız ve hocamızın katılımıyla yeniden temsili bir mezuniyet töreni düzenleyeceğiz. Diploma alıp keplerimizi havaya atacağız” dedi.

Özel notlu diploma …

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden yola çıkarak Milas’ta bir araya gelen 16 kişinin katılımıyla Milas’ın tarihi alanlarından biri olan Baltalıkapı önünde mezuniyet töreni düzenlendi.  Doç. Dr. Erkan Şen, içerisinde “Ne demeliyiz, neden bahsetmeliyiz bilmiyoruz. Çok güzeldi desek az, çok yorucuydu desek hafif, nasıl başlamıştık ya desek eski, nasıl biter bir anda desek duygusal olacak. Hatırlıyor musunuz o günü diye başlasak onca anı diziliverecek hafızalarımıza…  1983’te başlayıp 1987 yılında tamamladığımızda eğitim hayatımızın 30. yılı ve daha nicelerini kutlamak dileğiyle…” notunun yer aldığı diplomaları öğrencilerine verdi.

30 yıl sonra gelen kep atma töreni …

Düzenlenen temsili diploma ve kep atma töreninin, buluşmaya katılan 8 kişi için ise çok daha büyük önemi vardı. 1987 yılında gerçekleşen mezuniyet ve kep atma törenine katılamayan Selman Güven, Cihat Akyol, Yasin Özdemir, Mehmet Hulusi Arabacı, Özlem Ünlü, Gülnur Öztaş, Münibe Gül Emkin ve Nafize Çetin 30 yıl aradan sonra bu mutluluğu yaşadılar ve mutlu anlarını “30 yıl sonra gelen kep atma töreni” diyerek selfi çekimi ile ölümsüzleştirdiler.

Diploma töreni sırasında Doç. Dr. Şen’e eski öğrencileri tarafından günün anısına bir de plaket verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık