3–16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

ÖNDER Haber -

3–16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

EKPSS kura başvurularının 3-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacağı ve başvuruların Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 3 merkez (Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi, Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Milas M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü) tarafından alınacağı bildirildi.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, Kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için;

-İlkokul, ortaokul, ilköğretim, özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan engelliler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yetişkinler için düzenlenen okur-yazarlık programına katılanlara verilen Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi alanlar kuraya katılabilecekler.

-Kura başvurularının başladığı ilk gün itibari ile 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecek.

-18 yaşını tamamlamamış adayların başvurusunda, kadrolara atanmak için 18 yaş şartının tercihlerin yapılacağı son başvuru tarihinden önce tamamlamış olması gerekiyor.

-2012, 2014 yıllarında kuraya başvurmuş olan adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM’ nin http://www.ais.osym.gov.tr  internet adresinden bireysel olarak yapabilecekler.

İstenen belgeler

1- Diploma veya mezuniyet durumunu gösterir belge veya  II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi (Tüm belgelerin aslı ve fotokopileri mutlaka bulunmalıdır),

2-Nüfus Cüzdanı veya Pasaportun (Nüfus Cüzdanında fotoğraf ve TC. Kimlik numarası mutlaka bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır) aslını ibraz etmeleri istenecektir,

3-Engelli Sağlık  Kurulu Raporu % 40 ve üzeri olmalıdır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık