42’nci Turizm Haftası başladı

Adem KANKAYNAR -

42’nci Turizm Haftası başladı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgemiz ve ülkemiz ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sezonu, düzenlenen resmi tören ve devamında hafta boyunca sürecek etkinliklerle başladı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle izinli olmasından dolayı yerine vekalet eden Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra siyasi partilerin ve STK temsilcilerinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Milas-Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ebru Ekici, törende yaptığı konuşmada, turizmin bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için büyük önemine dikkat çekerek, “Turizm endüstrisi, küresel ekonominin en hızlı büyüyen sektörlerinden biridir. Aynı zamanda turizm ve seyahat endüstrisi (Ulaştırma, konaklama, yeme-içme ve eğlence), dünyada en fazla iş sahası yaratmaktadır. Bu nedenle dünyadaki birçok ülke gibi bizim ülkemiz için de önemli bir sektördür. Dünya Turizm Örgütü’nün geçtiğimiz yıllarda yaptırdığı bir araştırmaya göre, 2020 yılında 1.6 milyar kişi turizm hareketlerine katılacak ve yıllık ortalama 2.2 trilyon dolardan fazla harcama yapılacaktır. Bu veriler bize, turizmin önümüzdeki yıllarda dünyanın en gözde sektörü olacağını ve turizme neden önem vermemiz gerektiğini göstermektedir.

Turizmin geliştirilmesinde hiçbir karmaşık teknolojiye gerek duyulmamaktadır. Aksine turizm, hammaddesi büyük ölçüde insan emeğine dayalı bir hizmet sektörüdür. Ekonomik gelişme ve istihdamda önemli bir sektör olan turizm, günümüzde bölgesel gelişme ve bölge mirasının korunması ve geliştirilmesi için de bir araç olarak kullanılmaktadır.

Milas-Bodrum Havalimanına İç ve Dış Hatlar toplamında 3 milyon 509 bin 347 yolcu trafiği olmuştur. Bu veriler, güçlü bir destinasyonda bulunduğumuzu da göstermektedir. İlçemiz turizminin gelişmesiyle bu bölgeye gelen turistleri ilçemize çekmemiz mümkündür.

Milas, birçok medeniyete beşiklik etmiş, kültürel ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. İlçemiz, birçok turizm çeşidi için uygun durumdadır. Arazinin topografyası ve iklimi, dört mevsim turizme açıktır. Yörede doğal çekiciliği olan birçok yer bulunmaktadır. Ören Gökova Körfezi, Güllük Körfezi, Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarası, Bafa Gölü, Tuzla Sulak Alanı en bilinenlerdendir.

Milas, Karya Uygarlığı’na, Menteşe Beyliği’ne başkentlik yapmış, Selçuklu ve Osmanlı uygarlığını yaşamış, zengin tarihi ile önemini her zaman korumuştur. Tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri, kıyı turizmi, zeytin ve zeytinyağı, balı ve halısıyla marka olmayı hak kazanmıştır. Milas’ın turizmden yeterli pay almadığı görülmektedir. Bölgemizin, turizm alanında hak ettiği yeri alabilmesi ve destinasyon olması adına gerçekleşecek her çalışma, bölge ekonomisine de büyük katkılar sağlayacaktır.

Haftamıza değerli katkılarından dolayı başta Sayın Kaymakamımız Eren Arslan olmak üzere, etkinlikleri gerçekleştirmemizde bizlere yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara, özel sektörümüzün değerli mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

İlçemizde turizm altyapı ve üst yapılarının tamamlanarak ve ilçemizin doğal ve tarihsel güzelliklerine sahip çıkma konusunda daha büyük bir gayretle çalışarak, Milasımızın turizmden daha çok gelir elde etmesini hedefler, bu düşüncelerle Turizm Haftası’nı kutlar, saygılar sunarım” dedi.

Milas-Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ebru Ekici tarafından yapılan konuşmanın ardından, hafta nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol üyeleri tarafından hediyeleri dağıtıldı. Ardından Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) üyeleri tarafından sunulan halk oyunları gösterileri izlendi.

Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen ilk günkü program, Atapark’ta kurulan standların gezilmesiyle son buldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık