46 yıl sonra buluştular …

Adem KANKAYNAR -

46 yıl sonra buluştular …

Bilindiği gibi, eski adı ‘Milas Lisesi’ olan Milas’ın ilk lisesi ilçemizde eğitim öğretim alanındaki hizmetlerini bir süredir ‘Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ olarak sürdürüyor.

‘Milas Lisesi’nden (‘Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’) 1971 - 1972 yılında mezun olan 6 Edebiyat B Şubesi öğrencileri, 46 yıl sonra ilk kez buluştular.

Tarihi Konak Lokantası’nda, o yıllarda 6 Edebiyat B Şubesi Sınıf Öğretmeni ve aynı zamanda Fransızca derslerine giren Ali Ak’ın organizasyonu ile 48 kişilik sınıf mevcudunun 43’ü, 46 yıl sonra ilk kez bir araya geldiler.

Aralarında, bir dönem Yeni Milasspor Yönetim Kurulu Üyeliği yapan merhum İlyas Koçak’ın da bulunduğu 5 öğrencinin yaşamını yitirmesi nedeniyle gruptan ayrılırken, geriye kalan 43 öğrenci ise düzenlenen etkinlikte adeta 46 yıl öncesine döndüler.

O yıllarda 6 Edebiyat B Şubesi sınıfının Fransızca derslerine giren ve aynı zamanda da Sınıf Öğretmeni olan Ali Ak öncülüğünde düzenlenen kahvaltılı buluşmada, 46 yıl sonra bir araya gelen öğrenciler hasret giderdiler.

Hayatını kaybederek aralarından ayrılan arkadaşlarını rahmetle anan grup, etkinliği bundan sonra geleneksel hale getirme sözü verdi.

Öğretmenleri Ali Ak, bütün masaları dolaşarak, o yıllara ait anıları hatırlatırken, aynı sınıfta okuyan ve mezun olduktan sonra evlenen Ömer Karabulut ve Rukiye (Tarcan) Karabulut çifti, etkinliğin bir başka mutluluk kaynağı oldu.

Kendileri gibi merhum İlyas Koçak ile aynı sınıfta okuyan Ülker Bayırlı’nın da evlendiğini belirten çift, “Koçak çiftinin de aramızda olmasını çok isterdik” dediler.

O yıllardaki anılar tazelenirken, kahkaha ve koyu bir sohbetle geçen buluşma, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sonlandırıldı ...

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık