5 ayrı kursa katılanlara belgeleri verildi

Oktay ÇAYIRLI -

5 ayrı kursa katılanlara belgeleri verildi

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde açılan Kalorifer Ateşçiliği, Adli Kalem İşleri, İşaret Dili, Diksiyon ve Almanca kurslarına katılan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi …

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2016 -2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminde açılan Kalorifer Ateşçiliği, Adli Kalem İşleri, İşaret Dili, Diksiyon ve Almanca kurslarına katılan yaklaşık 125 kursiyere, Cuma günü saat 18’de düzenlenen törende kurs bitirme belgeleri verildi.

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen belge töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Kurum Müdürü Tunahan Bayram, “Yaygın eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Hem insanların hobi edinmelerini, hem bir meslek sahibi olmalarını hem de boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca bazı alanlarda yeterlilik sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bugün hem belge törenimiz hem de bir seminerimiz olacak. Kalorifer Ateşçiliği, Adli Kalem İşleri, İşaret Dili, Diksiyon ve Almanca kurslarına katılan kursiyerlerimize belgelerini teslim edeceğiz. Daha sonra ise bir seminerimiz olacak. Kalorifer Ateşçiliği Kursuna katılan arkadaşlarımıza İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla çevreye duyarlı kalorifer yakma teknikleri adı altında bir seminer veriyoruz. Bugün o seminerimizi de gerçekleştirip, bu seminerin katılım belgelerini de Kalorifer Ateşçiliği Kursuna katılan arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Kalorifer Ateşçiliği Kursiyerlerimiz bugün iki belgelerini birden almış olacak” dedi.

Bayram tarafından yapılan konuşmanın ardından İşaret Dili, Almanca, Diksiyon, Adli Kalem İşleri ve Kalorifer Ateşçiliği kurslarına katılanlara belgeleri verildi.

 

Çevre kirliliğinin

başlıcaları

Belge töreninden sonra ise Makine Mühendisi Ali Akay’ın sunumuyla “Çevre Duyarlılığı, Çevreye Duyarlı Yaşam ve Çevreye Duyarlı Kazan Yakma” konulu seminerin sunumu gerçekleştirildi.

Çevre duyarlılığının, bireylerin ve toplumların çevre ile dengeli bir şekilde ilişkilerde bulunabilmesi için sahip olmaları gereken bir davranış, tutum ve düşünce şekli olduğunu belirten Akay, “Doğayı korumak, yaşadığımız çevredeki ortak kullanım alanlarını paylaşmak, canlı yaşamına ve kendi hak ve ihtiyaçlarımıza olduğu kadar biyoçeşitliliğe ve çevreye de saygı duymak çevre bilincinin temel amaçlarıdır. Canlıların hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen çevre sorunlarına çevre kirliliği adı verilir. Göçler, düzensiz şehirleşme ve hızlı nüfus artışı, evler, işyerleri ve motorlu taşıt araçlarında; petrol, kalitesiz kömür gibi fosil yakıtların aşırı ve bilinçsiz tüketilmesi, yanlış arazi kullanımı, bilinçsiz şekilde gübre ve zirai mücadele ilaçları kullanımı, nükleer silahlar, nükleer reaktörler ve nükleer denemeler gibi etmenlerle radyasyon yayılması, kimyasal ve biyolojik silahların kullanılması, bilinçsiz ve kaçak avlanma, orman yangınları, ağaçların kesilmesi insan faaliyetlerinden kaynaklanan çevre kirliliğinin başlıcalarıdır” dedi.

 

“Çevre duyarlı

Kazan yakma”

Kursiyerlere, çevreye duyarlı kazan yakma konusunda da bilgiler veren Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enerjinin dünya ölçeğinde etkin ve verimli kullanılmasının ne denli önemli olduğu, son yıllarda küresel ısınmanın yaratacağı olumsuz sonuçlara vurgu yapan raporlar ile bir kez daha açığa çıkmakta. Bu raporlarda, eğer gerekli önlemler hızla alınmaz ise büyük kuraklıkların ve su kıtlığının ortaya çıkacağı, ormanların yok olacağı, tarımda verimin büyük ölçüde düşeceği, denizlerin seviyesinin yükseleceği ve hastalıkların artacağı; kısaca, küresel ısınmadan 10 yıl içinde geri dönülemez noktaya ulaşılacağı uyarıları yapılmakta. Enerji tasarrufu; enerjinin akıllıca kullanılışı ile kayıpların en aza indirilmesi, aynı enerji ile daha çok iş yapılması veya aynı iş için daha az enerji kullanılması anlamını taşımakta. Enerjinin verimli kullanılması ile gereksinimler ve konfor şartları içerisinde, fazladan ve gereksiz tüketilen enerjinin tasarruf edilmesi sağlanacak. Konutlarda ısınma amaçlı enerji tüketimiyle, kaybedilen ısı enerjisi karşılanmakta ve ortam ile yüzey sıcaklıklarını konfor şartlarının gerektirdiği seviyelerde tutabilmek temelde hedeflenmekte. Isınma sırasında tüketilen bu enerji çevreye kaybedilmekte ve kıt enerji kaynaklarımızla çevre kirletilmekte.”

Seminer, Akay’ın katı yakıtların depolanması, yakılması, ocağın işletilmesinde dikkat edilecek hususlar, binalarda ve kazanlarda enerji tasarrufu sağlamanın yolları, kalorifer kazanlarında emniyet sistemleri konularında açıklamaları ile sona erdi ve ardından katılımcılara Seminere Katılım belgeleri verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık