500 fidan toprakla buluştu…

Adem KANKAYNAR -

500 fidan toprakla buluştu…

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği tarafından, Afrin’de şehit olan Ast.Musa Özalkan anısına 500 fidanın dikildiği bir hatıra ormanı oluşturuldu. Etkinliğin; Regaip Kandili ve bahar aylarının başlangıcına denk gelmesinin ayrı bir anlam taşıdığına konuşmacılar tarafından vurgu yapılırken, ilçe genelindeki tüm kamu kuruluşları, STK’lar, Oda ve dernek yöneticilerinin yanı sıra siyasiler de katıldı.      

Milas Kaymakamlığı, Milas İlçe Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği tarafından oluşturulan Şehit Astsubay Musa Özalkan Hatıra Ormanı fidan dikimi törenine Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas İlçe Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Gıda Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, ADD Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen, TEMA Vakfı Temsilcileri, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, siyasi partilerin kadın ve gençlik kolları üyeleriyle, Yörük-Türkmen Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Etkinliğin ev sahibi olan Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, tüm konuklara ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milas Kaymakamımız ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğümüzün katkılarıyla, Şehit Astsubay Musa Özalkan’ın adını yaşatmak için bugün burada, 500 fidanı toprakla buluşturarak bir hatıra ormanı oluşturacağız. Bizim için bugünün bir diğer anlamı da hem mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili, hem de bahar aylarının başlangıcına denk gelmesidir.

Bildiğiniz gibi Yörükler, doğa ile içiçe yaşayan, doğayı ve doğada yaşayan canlıları koruyan ve seven bir topluluktur.Bu nedenle bu etkinliğin sloganını da ‘doğayı ve hayvanı koru, insanı yaşat’ olarak düşündük. Etkinliğimize katkıda bulunan ve bugün buraya gelen tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz.”

Dernek Başkanı Kiriş’in ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Afrin’de devam eden Zeytindalı Harekatı’nın ilk şehitlerinden biri olan ve Milas’ta yaşamış Astsubay Musa Özalkan’ın adının sonsuza dek yaşatılmasının bütün Milaslılar için bir gurur kaynağı olacağını belirterek; “Öte yandan bugün üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili… Etkinliğin düzenlendiği güne denk gelen bir başka tesadüf ise bahar aylarının başlangıcı olmasıdır.İşte bizleri de bir arada tutan, sevgi-saygı çerçevesinde bir arada yaşamamızı mümkün kılan bu anlamlı günlerdir.Bizlere bu mutluluğu yaşatan dernek yönetimine, katkıda bulunan kaymakamlığımıza ve orman işletme müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen fidan dikimi töreninde son konuşmayı ise Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Kaymakam Arslan, Petgamber Efendimizin bir Hadis-i Şerif-ini hatırlatarak; “Bilseniz ki birazdan kıyamet kopacak, yine de bir ağaç dikiniz demiştir. Doğanın, ormanın  ve doğada yaşayan canlıların bizler için ne denli önemli olduğunu Sevgili Peygamberimiz bu sözüyle anlatmıştır.

Bugün bu etkinlik öyle birden fazla güzelliği bir araya getirdi ki; bir yandan Mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili, diğer yandan da bahar aylarının müjdecisi Nevruz… Bütün bu güzellikler, şehidimiz Astsubay Musa Özalkan adıyla bütünleşerek, sonsuza dek yaşayacak bir hatıra ormanıyla buluştu.

Etkinliği düşünen, emek ve katkı veren herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar hazırlanan 500 çukura, 500 fidanı dikerken, törene katılanlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık