5’inci ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’

Oktay ÇAYIRLI -

5’inci ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Muğla İş Kur ve KOSGEB işbirliğiyle ilçemizde ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitim kursu açıldı ... Kursa katılan 25 kursiyer 4 gün boyunca eğitim alacak …

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Muğla İş Kur ve KOSGEB işbirliğinde dün Tabakhane Caddesi’nde bulunan Oda binasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ başlatıldı.

 

32 saat sürecek

Kursun başlangıcında düzenlediği toplantıda kursiyerlerle bir araya gelen ve yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, 4 gün sürecek olan kursa 25 kursiyerin katıldığını belirterek, “Bugün itibariyle odamızın girişimleri sonucunda beşinci Uygulamalı Girişimcilik kursumuzu açmış bulunuyoruz. Toplam 32 saat sürecek olan kursumuzun eğitmenliğini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Örmeci Hız yapacak. Şubat veya Mart ayında yeni bir kurs daha açmayı planlıyoruz” dedi.

 

Talep çok fazla

Kurs için çok fazla talep geldiğini, bu taleplerin karşılanamaması durumunda özellikle sosyal medyadan eleştiriler yapıldığını ifade eden Başkan Devrim, “Talep çok olunca mağduriyetler söz konusu oluyor. Böyle olunca eleştiriler de oluyor. Bizler sivil toplum örgütleri olarak istihdama katkıda bulunmak adına bazı yapılardan faydalandırmak istiyoruz. Biz illaki bu kursu açmak zorunda değiliz. Ama Oda olarak aktif olmak ve insanlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Başka kurumlarca da benzer kurslar açılıyor. Fakat talep çok fazla. Bu kurs için 160 kişi müracaatta bulunmuş. Bizler kursa katılacaklara fazla müdahalede bulunamıyoruz. Ama bazen işyeri açmış ve şartları taşıyan bazı kişilere de kurstan faydalanmaları için haber veriyoruz. Bu açıdan yapılan her türlü eleştiriye açığım. Biz tekrar kurslar açmaya devam edeceğiz. 160 kişi arasından yapılan elemeler sonucunda sizler seçildiniz. İnşallah bundan sonra kendinize, ailenize ve Milas’a katkınız olacak. Başarılar diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

Milas eczane
Site en altı
yukarı çık