5’inci yılında 5’inci buluşma etkinliği

ÖNDER Haber -

5’inci yılında 5’inci buluşma etkinliği

Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından dayanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi… Mylsa 48 Restaurant’ta gerçekleşen gecede, önümüzdeki günlerde Yetenek Sizsiniz adlı programa katılacak olan dernek gönüllüleri de gösteri sundu…

İlçemizde beş yıl önce kurulan kültür ve sanat alanında çalışmalarını sürdüren MİFAD tarafından Cuma günü Milas – Yatağan karayolu üzerinde yer alan Mylasa 48 Restaurant’ta dayanışma ve kaynaşma etkinliği düzenlendi.

Saat 20’de başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan MİFAD Başkanı Mustafa Emekli, “her yıl düzenlediğimiz dayanışma gecemizin bu yıl ki bölümünü 17 Aralık tarihinde gerçekleştirmeyi düşünmüştük. Fakat o tarihte ne yazık ki Kayseri’de bir terör olayı yaşandı. Biz de bu doğrultu da programımızı ertelemiştik. MİFAD ailesi olarak yaşanan tüm terör olaylarını nefretle kınıyoruz. Bugün akşamda bir eğlence havasında değil, birlikte olma isteği içerisindeyiz. MİFAD olarak Milas için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlere bu akşam geçmiş yıllarda yaptıklarımızdan bahsetmeyeceğim. Önümüzdeki yıllarda faaliyetlerimiz devam edecek. Bale, halk oyunları, müzik eğitimleri gibi etkinliklerimizin yanı sıra dernek olarak Milas’ın kültür değerleri üzerinde de önemli çalışmalar yapma çabası içerisindeyiz. Milas’ın kültürleri üzerinde çeşitli araştırmalarımız oluyor. İnşallah bu akşam aramızda bulunan tüm dostlarımız bu anlamda da bizlere katkı sağlayacaktır. Bize verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Emekli’nin yaptığı konuşmanın ardından derneğin faaliyetlerine katılan çocukların oluşturduğu, önümüzdeki günlerde Yetenek Sizsiniz adlı programa katılacak olan grubun gösterisi sunuldu. Derneğin eski başkanı Emrah Mergen’in katılımcıları sahneye davet ederek aynı anda halk oyunu oynatmaya çalışması da geceye renk katan anlardan oldu.

Canlı müzik eşliğinde devam eden etkinliğe Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz, siyasi partililer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve MİFAD gönüllüleri katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık