5’inci Zeytin Hasat Şenliği tanıtıldı ve “Basın bayramı” kutlandı …

ÖNDER Haber - Adem KANKAYNAR -

5’inci Zeytin Hasat Şenliği tanıtıldı ve “Basın bayramı” kutlandı …

Milas Kaymakamlığınca 24 Temmuz “Basın Bayramı” kutlamaları kapsamında Muğla genelindeki tüm basın mensuplarının davet edildiği bir kahvaltı düzenlendi ve ardından önümüzdeki Kasım ayında 5’incisi düzenlenecek Milas Zeytin Hasat Şenliği ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

MİTSO Lokalinde gerçekleştirilen etkinliğe Milas

 

Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Zeytin Hasat Şenliği komitesinde yer alan bazı kurumların temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltının ardından toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte, 3 - 4 Kasım 2018 tarihlerinde bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenliği ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi de izlendi.

 

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer

Toplantıda ilk konuşmayı MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yaptı.

Özer, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz “Basın Bayramı”nı kutlayarak söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi Milas, Memecik Zeytinyağının coğrafi işaretini geçen sene almıştık. 45 tane markamız, 10 tane de bu özellikleri taşıyan markamız var. Yine bildiğiniz gibi ‘Milas Halısı’nın coğrafi işaretini Sümer Holding’ten devraldık.Bu konuda çalışmaları da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

Aynı zamanda Milas’ın Yağlı Zeytin ve ‘Milas Böreği’nin coğrafi işaretini almak için başvurumuz devam ediyor ve kısa sürede gerçekleşmesini hedefliyoruz.”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

MİTSO Başkanı Özer’in ardından kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, toplantıya katılan basın mensuplarının 24 Temmuz “Basın Bayramı”nı kutlayarak söze başladı ve şöyle devam etti:

“Dün akşam ilçemizde görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızla birlikteydik. Bugün de hem bu vesileyle, hem de Zeytin Hasat Şenliğimizin tanıtılması ve tanıtım filminin izlenmesi için bir aradayız.

Çiftçimizin bilinçlenmesi, zeytinciliğimizin gelişmesi açısında bu sene 5’incisini düzenleyeceğimiz Zeytin Hasat Şenliği’nin çok büyük önemi var. Bizler de gerçekten bu konuya önem veriyoruz.Sizlerden de bu sene 5’incisi yapılacak Zeytin Hasat Şenliğinin daha çok tanıtılması, topluma duyurulması konusunda Muğla basını olarak destek olmanızı bekliyoruz.

Sizin de elinizden geldiğince destek olacağınızı biliyor, bölge zeytinciliğimizin gelişmesine, aynı zamanda Memecik Zeytinyağı’nın tüm dünyaya tanıtılması noktasında bizlere olumlu ve etkin katkılarda bulunacağınıza yürekten inanıyoruz.

Her zaman ifade ettiğim gibi zor şartlarda görev yapıyorsunuz.Bu anlamda göreviniz zor ve kutsal.Bu anlamda da hepinize başarılar diliyorum.Halkı doğru bilgilendirmek, kamuoyu oluşturma noktasında üst düzey bir görevi yerine getiriyorsunuz.Basın ilkelerine, evrensel değerlere, temel hak ve özgürlüklere riayet ederek, hassasiyetle bu görevi yürütmeniz en temel dileğimizdir. Tekrar birlik ve dayanışma gününüzü kutluyor, geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

 

Milas Kaymakamı Eren Arslan

5’nci Zeytin Hasat Şenliği Tanıtım Toplantısı’nda son konuşmayı ise Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Muğla genelinde toplam 70 gazeteciye telefonla ulaşıldığını belirten Kaymakam Arslan; “Ne yazık katılım beklenen düzeyde gerçekleşmedi. Buna rağmen başta ilçemizdeki basın kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere ilçe dışından gelen gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Türk Basını’nda Sansürün Kaldırılışı’nın 110’uncu yıldönümünü, diğer bir adıyla Basın Bayramınızı kutluyorum. Evrensel değerler ışığında halkı doğru bilgilendirme, tarafsız ve objektif şekilde bilgilendiren, bu sektörde emek veren tüm basın camiasının çalışanlarının basın bayramını kutluyorum.İnşallah hep güzel, faydalı ve insanların moralini yüksek tutan haberleri yaparsınız ve bizler de duyarız.

Kabul edersiniz ki bu kadar geniş bir kitleyi yani basın çalışanlarını bir araya getirmek çok kolay olmuyor. Dolayısıyla biz bugünü vesile kılarak, ilçemiz için çok önemli olan ve bu sene 5’incisini düzenleyeceğimiz Zeytin Hasat Şenliğinin daha etkin bir şekilde tanıtılması adına sizlerle bir araya gelmek ve hazırlanan tanıtım filmini birlikte izlemek istedik.

Çünkü düzenlediğimiz bu etkinliğin sadece Milas veya Muğla sınırları içinde kalmasını istemiyoruz.Ulusal ve uluslararası gündeme taşıyarak, şenliğimize daha fazla sayıda insanın katılmasını arzuluyoruz.Dolayısıyla artık günümüzde sınırlar aşıldı, artık dünya parmaklarınızın ucunda… İşte bizler de sizler aracılığıyla bu etkinliği tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.

Milas’ın Memecik zeytinyağını bir marka, bir kalite, sağlıkta ilk akla gelecek ürün olarak tanıtma amacıyla uzun bir yolculuğa çıktık.Bu sene 5’incisi düzenlenecek.İlk dördünden edindiğimiz tecrübeler, arkasından kamuoyundan bize olan geri dönüşlerde, özellikle tanıtım konusunda biraz daha erken davranarak bu işleri yapmamız gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.Bu nedenle bizler de bir tanıtım filmi hazırladık, tanıtım için de süreyi erkene çekerek başta Muğla kamuoyu olmak üzere tüm ülkemizin ve hatta tüm dünyanın bilmesini istedik.

İki ayrı tanıtım filmi hazırlandı.Biri süre olarak daha uzun, diğeri ise havalimanımıza yurt içinden veya yurtdışından gelen misafirlerimize yönelik hazırlandı ve yaklaşık 10 saniyelik görüntüden oluşuyor.

Her ikisi de bir reklam tadında hazırlandı.Bugün sizlerle bunu paylaşacağız.Sizin vasıtanızla da bunu Muğla başta olmak üzere bütün bölgeye, hatta sınırların aşıldığı günümüzde bütün dünyaya duyurmak istiyoruz.

Şenliğimize gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak; ilçemizi, tarımsal kapasitemizi, ilçemizin zenginliklerini en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Bu şenlikte görev alan herkes son derece samimi ve amatör bir ruhla, gönüllülük esasıyla, sevgi ve emeği bu işe katarak çalışıyor. Bu nedenle ben hiç kimseyi ayırmadan katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ve tanıtım filminin izlenmesinin ardından toplantıya katılan basın mensupları görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Öte yandan, tanıtım filminde yapılacak küçük ekleme ve çıkarmaların ardından Milas Kaymakamlığı tarafından basın kuruluşlarına gönderileceği belirtildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık