6 - 10 Eylül tarihleri arasında yapılacak

A. Kemal KAŞKAR -

6 - 10 Eylül tarihleri arasında yapılacak

Karaova’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri; 6, 7 ve 8 Eylül’de “Karaova Bağbozumu Rotası Yelken Yarışları” ile başlayıp 8, 9, 10 Eylül tarihlerinde Mumcular’da Mustafa Kalem parkında sürecek.

Bölge ekonomisinin desteklenmesi, üretim ve ürün çeşitliliğinin arttırılması, üretici ve tüketicinin bir araya geldiği sürdürülebilir bir tarım ekonomisinin yaratılması ve adil bir gıda anlayışının yaygınlaştırılması için yapıldığı belirtilen Bağbozumu Şenlikleri’yle, yöremizde turizmin çeşitlendirilmesinin ve tarım ile turizmin buluşmasının da hedeflendiği bildirildi.

Bodrum Belediyesi ve Karaova-Der öncülüğünde, paydaşları arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Bodrum Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın bulunduğu şenlik programında; Karaova Bağbozumu Rotası Yelken Yarışları, Bağ Temalı Amatör Resim Yarışması, Köyler arası Yemek Yarışması, Yöresel Tadımlar, Muğla Büyükşehir Tarımsal Hizmetlerin Bağ Dağıtımı ile Tohum Takası, Temel Devren (Miras) Defilesi, Halk Dansları Gösterileri, Bodrum Kumbahçe Meydanından İskele Meydanına kadar Kortej yürüyüşü ile çeşitli konserler yer alacak.

Şenliklerde, yöremizde halen faaliyet gösteren Kızılağaç mahallesinden Erhan Yürüt’ün ‘Win Bodrum’una, Pınarlıbelen Karanlık mahallesinden Mehmet Vuran’ın ‘Garaova’sına ve Çömlekçi köyünden Selva İşmen’in Karnas Şarapçılık Bağlarına ziyaretler yapılacak.

6, 7 ve 8 Eylül’de

Karaova Bağbozumu

Rotası Yelken Yarışları

6, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde Bodrum Belediyesi Bodrum Yelken Spor Kulübü’nün Optimist ve Lazer gruplarının katılacağı ‘Karaova Bağbozumu Rotası Yelken Yarışları’ yapılacak.

8 Eylül Cuma

8 Eylül Cuma günü saat 19’da 3. Karaova Bağbozumu Şenlikleri Korteji, Bodrum Kumbahçe Meydanından İskele Meydanına kadar yöresel davul zurna eşliğinde, çeşitli dans ve halk oyunları gösterileri, yöresel kıyafetli gençler, develer eşliğinde halı ve kilim sergisi ile başlayacak.

Bu sırada, dereceye giren yelkencilere madalyaları verilecek.

Geleneksel tatların ve ürün dağıtımının da yapılacağı gösterilerde, yöresel şarkı ve türkülerin çalındığı davul - zurna etkinliği ile ilk gün etkinlikleri tamamlanacak.

9 Eylül Cumartesi

9 Eylül Cumartesi günü saat 10’da Mumcular Mustafa Kalem parkında resmi açılış töreni düzenlenip ardından sergilikler ziyaret edilecek. Çok çeşitli ürün tadımlarının ve tanıtımlarının da yapılacağı stantlarda aynı zamanda alışveriş de yapılabilecek.

Karaova Der tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen Pınarlıbelen Köyü İlköğretim Okulu yenileme projesinin ardından ikinci okulumuz olan Karaova Yeniköy ilköğretim okulunun da açılış töreni, şenlikler kapsamında saat 12’de gerçekleştirilecek.

Gün içinde çeşitli etkinliklerin yapıldığı alanda Gastronomi kültürümüzün tanıtılması için saat 17 ile 18 saatleri arasında Süleyman Dilsiz’in sunumu ile “Balık nasıl pişirilmez” adlı halk katılımlı söyleşi düzenlenecektir.

Arçelik Mucize Lezzetler ve Slow Food Yaveş Gari Bodrum’un destekleriyle yapılacak olan Köyler arası Yöresel Yemek Yarışması ise 18 -19 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Akşam saat 20’de bir Bodrum halk kültürü olan ‘TEMEL DEVREN MİRAS’ defilesi ve ardından Halil Çokyürekli Zurna konseri ile ikinci gün etkinlikleri tamamlanacak.

10 Eylül Pazar

10 Eylül Pazar günü sergilikler misafirlerini ağırlamaya devam edecek. 14 – 17 saatleri arasında yapılacak ‘Karaova Söyleşileri’ kapsamında “Karaova’da Kırsal Kalkınmanın Geleceği” adlı şu söyleşiler yapılacak:

1.“Karaova’nın değerlendirilmesi ve bağcılığın başlangıcı” Konuşmacı: Lale Aytaman - Muğla eski Valisi.

2.“Yöreye uygun üzüm çeşitleri ile bağcılık ve sonuçları” Konuşmacı: Prof. Dr. Ahmet Altındişli / Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü.

3.“Kaliteli zeytinyağı nasıl üretilir” Konuşmacı: Ali Osman Menteşe / Yöresel Üretici.

4.“Yüz binlik planlarda Eko Turizm ve Kırsal Kalkınma” Konuşmacı: Semra Kutluay - Şehir ve Bölge Plancısı.

5.“Bölgede hayvancılık ve geleneksel süt ürünlerinin geleceği” Konuşmacı: Prof. Dr. Cem Karagözlü / Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi.

6.“Günün değerlendirilmesi ve gelecek için markalaşma” Konuşmacı: Faruk Malhan / Yüksek Mimar.

15.00 ile 16.00 saatleri arasında Sinem Diyici’nin “Doğada Akustik Jazz” performansı yapılacak.

18.00 ile 19.00 saatleri arasında yemek yarışmasını kazanan yemeklerin satışa sunulmasının ardından akşam saat 19.30 ile 21.00 arasında TRT Sanatçısı Mustafa Özcan’ın katılımıyla Karaova Halk Korosu Konseri yöresel şarkı ve türküleri seslendirecek.

3. Karaova Bağ Bozumu Şenlikleri, 10 Eylül Pazar akşamı ödül töreniyle sürüp ‘Kurtalan Ekspresi Konseri’ ile sona erecek ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık