6 yılda, adeta bir mucize gerçekleştirdiler …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

6 yılda, adeta bir mucize gerçekleştirdiler …

2012 yılında açılan ve 6 yılda inanılmaz bir başarıyı yakalayan Dr. Mete Ersoy Ortaokulu, ulaştığı fiziki koşullar ve eğitim kalitesiyle ilçenin aranan, tercih edilen bir okulu olmayı başardı.

Hayatını eğitime vakfeden merhum Dr. Mete Ersoy’un, ilçemizin eğitimde bir adım daha ileri gitmesi adına attığı adımlar, diktiği fidanlar filizlenmeye başladı

 

ve yaşarken bunları gören bir insan olarak merhum Ersoy’u belki de en çok mutlu eden noktalardan biri olmuştu. İlk, orta ve adına açılan lise ile adeta ölümsüzleşen merhum Dr. Mete Ersoy, adını taşıyan okullardan yetişen ve bundan sonra yetişecek olan binlerce gencin onuru ve gururunu yaşarken gördü, bundan sonra da ailesi ve yakınları görmeye devam edecek. Çünkü onun adını taşıyan okullar bugün ilçemizde aranan/tercih edilen okullar olma düzeyine ulaştı.

İşte bunlardan biri, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu…

2012 yılında kapılarını ilk kez öğrencilerine açan okulun, 6 yılda geldiği nokta, ulaştığı başarı çizgisi, kıskanılacak bir boyutta, ancak bugün okulun idarecileri, öğretmenleri ve diğer personeli, Okul Aile Birliği ile yakaladığı bu başarıyı yeterli görmeyerek, her gün yeni hedeflere ulaşmak için çabalıyor.

Okul Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu adına ilk sayısı çıkan ‘Bilgi Kuşağı’ adlı dergide; “Yelkenlerimizi istikbalimiz için açtık. Bilginin ve bilimin rotasında yol alan amacımız; iyiyi, güzeli ve doğruyu paylaşmaktır. Paylaşımdaki en faal aktör şüphesiz ki öğretmenlerimizdir.Eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür.Elimizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğimiz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşünüyoruz” diyerek, öğretmen ve öğrencilerine bakış açısını ortaya koyuyor.

Okul Müdürü Yaşoğlu, okulun vizyonu ve misyonunu; “Geleceği düşünüp şimdiden, onu planlayan, teknolojik gelişmeleri takip edip sürekli kendini yenileyen, dünya meselelerine duyarlı, çevresine ve geleceğe saygılı, geçmişine, milli ve manevi değerlerine bağlı, farklılıklara hoşgörülü, kalbi sevgi dolu, çalışmayı tutku haline getirmiş, hayata karşı heyecan dolu gençler yetiştiren bir kurum olarak Milas’taki eğitim kurumları arasında farklılık yaratmak… Vatan ve millet sevgisini kendisine amaç edinmiş, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimsemiş, yeteneklerini bilen, sorumluluklarının farkında, geleceğe ümitle bakan insanlar yetiştirmek” olarak açıklarken, bu amaçlar doğrultusunda göreve başladığı günden bu yana okuldaki öğretmen kadrosu ve Okul Aile Birliği üyeleriyle birlikte elele verdiklerini söyledi.

Okulun fiziki koşullarını iyileştirmek, öğrencilerin modern bir eğitim yuvasına kavuşmaları, velilerin ise gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebilecekleri bir okul imajı için çaba harcadıklarını belirterek; “Başlangıçta okulumuzun çevresindeki güvenliği arttırdık. Giriş kapısından başlayarak, çocuklarımızın güven içinde okula girmelerini ve çıkışlarında da aynı güven içinde servislerine binmelerini veya aile bireyleriyle evlerine dönmelerini sağladık.Sonrasında çocuklarımızın daha iyi şartlarda spor yapmaları için spor salonumuzu baştan aşağı yeniledik. Yetinmedik, sınıflarımızı ve öğrencilerimizin oturduğu sıraları günün koşullarına uygun bir hale getirdik. Kantinimiz, güvenlik görevlilerimiz, okul bahçesindeki düzenleme, asansör ve hatta çocuklarımızın kendi elleriyle sebze yetiştirebilecekleri küçük ölçekli bir alan bile oluşturduk.

Kütüphanemiz, bilgisayar laboratuarımız, öğretmenler odamız, bütün sınıflara takılan klimalar ve daha sayabileceğimiz birçok farklılık, Milas halkı tarafından takdirle karşılanıyor ve doğal olarak da çocuklarını okulumuza göndermek için yarışıyorlar.Elbette geldiğimiz bu nokta ile gurur duyuyoruz, ancak yeterli görmüyoruz.Çünkü geleceğimizin teminatı olan yavrularımız her şeyin en iyisine layıklar.Yapmaya çalıştığımız, onlara hak ettiklerini vermeye çalışmaktır” diyerek, birkaç yılda okulun geldiği noktayı anlatmaya çalıştı.

Ne denilebilir ki… İstenildiğinde nelerin başarılabileceğinin bir örneği olan Dr. Mete Ersoy Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerini kutluyor, gelinen bu noktanın diğer okullarımıza örnek olmasını diliyoruz ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık