‘65 mezunları’ 53 yıl sonra buluştu …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

‘65 mezunları’ 53 yıl sonra buluştu …

İlçemize bağlı Kırcağız mahallesindeki ilkokuldan 1965 yılında mezun olan sınıf arkadaşları, 53 yıl sonra ilk kez buluştular. 22 kişilik sınıftan 2’si artık hayatta olmayan 65 mezunları, ilk buluşmaya çocukları ve torunlarıyla birlikte geldi.

Gazetemizin köşe yazarlarından, Emekli Milli Eğitim Müfettişi Mehmet Sarı’nın da 2 yıl öğretmenliklerini yaptığı, ardından birleşik sınıf statüsünde Tayip Barış (merhum) ve Fatma Meriç’in öğrencileri, 53 yıl sonra mezun oldukları okula geri döndüler.

1965 yılında Kırcağız İlkokulu’ndan mezun olan 22 kişilik sınıftan 2’si yaşamını yitirirken, geriye kalan 20 kişiden bazılarına ise ulaşılamadı. Yaklaşık 15 kişinin ilk kez buluştuğu etkinliği ise, mezun olduğu okulda yıllar sonra öğretmenlik yapan ve şimdilerde emekli olan Turanbey Muş düzenledi.

Hayatta olmayanların çocukları etkinliğe katılırken, şimdilerde 65 yaş ve üzerinde olan o dönemin öğrencileri, eşleri, çocukları ve torunlarıyla ilk buluşmaya geldiler.

Etkinliği düzenleyen Turanbey Muş, ilk buluşmanın programını okudu ve başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş bütün Türk büyükleri, öğretmen ve sınıf arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklâl marşımızın okunması için arkadaşlarını davet etti.

53 yıl önceki sınıf yoklamasını bir kez daha yapan ve arkadaşlarını okul numarasıyla okuyan Turanbey Muş, buluşmanın amacını şöyle açıkladı:

“Sevgili sınıf arkadaşlarım, onların değerli eşleri, çocukları ve sevgili torunları.

Bugün, 1965 yılı Kırcağız İlkokulu mezunları olarak, ilk kez düzenlediğimiz Pilav Günü etkinliğindeyiz.Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Amacımız, 53 yıl önce bu okuldan mezun olmuş insanları tekrar bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak, anılarımızı tazelemek ve birlikte hoşça vakit geçirmektir.

Bakın daha dün gibiydi bu sıralarda oturuyorduk.Aradan tam 53 yıl geçmiş ve her birimiz 65 yaş ve üzerine gelmişiz. Yarına çıkacağımızın garantisi yok! Bizlerle birlikte okumuş, mezun olmuş iki arkadaşımız Zühra Topçu ve Mehmet Barış, hakkın rahmetine kavuşmuştur.Onlara Allah’tan rahmet, sizlere de sağlıklı ömürler dilerim.

Ben ilk buluşma olarak böyle bir organizasyon yaptım.Aramızda konuşalım, gelecek yıllarda daha farklı etkinliklerle bu buluşmaları devam ettirelim” diyerek, 53 yıl önce çekilen fotoğrafları, sınıf arkadaşlarına dağıttı.

İlk buluşmada ikram edilen keşkek-pilav ve ayran ile birlikte, etkinliğe katılanlar 53 yıl öncesi anılarını bir kez daha hatırladılar ve paylaştılar.

Kimi zaman hüzünlenen, kimi zaman da anlatılan anılarla kahkahalara boğulan 65 mezunları, gelecek yıllarda yeniden buluşmak üzere sözleşerek ayrıldılar.

1965 yılında Kırcağız İlkokulu’nda okuyan 22 kişinin isimleri şöyle:

Turanbey Muş, Naciye Gökbel, Zehra Kaya, Osman Yıldırım, Mustafa Köse, Hatice Turgut, Fatma Akar, Rafiye Akay, Zühra Topçu (merhum), Hüseyin Birol, Hüseyin Akbelen, Emine Gül, Zehra Alkan, Hasan Pınarcı, Abdulkadir Arpazlı, Ayşe Demir, Emine Muş, Mehmet Şen, İzzet Görgüç, Ruhi Barış (Turan) ve Mehmet Barış (merhum).

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık