7. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği başlıyor

ÖNDER Haber -

7. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği başlıyor

Milas Belediyesi tarafından organize edilen 7. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği 9 Mayıs’ta başlıyor.

Milas Şehir Tiyatrosu kurucusu, Emekli Öğretmen Nebi Uslu anısına bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Tiyatro Şenliği 9 Mayıs Pazartesi günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda başlayacak.

Şenliğe bu yıl 4 okul 5 oyun ile katılıyor.

 

Dr. Sebahattin Akyüz

Milas Fen Lisesi-

“Artiz Mektebi”

Şenlik, 9 Mayıs Pazartesi günü, Dr. Sebahattin Akyüz Milas Fen Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Kandemir Konduk ve Müjdat Gezen’in yazdıkları, Behçet Özcan’ın yönettiği “Artiz Mektebi” isimli oyunuyla başlayacak.

 

Dr. Mete Ersoy Anadolu

Lisesi- “Vay Halimize”

10 Mayıs Salı günü, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Aylin Koç’un yazdığı, Özlem Beytor’un yönettiği “Vay Halimize”,

 

Cumhuriyet Anadolu

Lisesi- “Sosyal Kadınlar

Partisi ve 7 Numaranın

Ayseli”

11 Mayıs Çarşamba günü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Rıfat Ilgaz’ın yazdığı S. Erdem Katırcı ve Rasim Lafcı’nın yönettiği “Sosyal Kadınlar Partisi ve 7 Numaranın Ayseli”,

 

Atatürk Mesleki ve

Teknik Anadolu Lisesi–

“Kime Niyet Kime

Kısmet, Acil Servis,

Pazarlamacı Çocuk”

12 Mayıs Perşembe günü, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Kime Niyet Kime Kısmet, Acil Servis, Pazarlamacı Çocuk”,

 

Cumhuriyet Anadolu

Lisesi- “Meczup”

13 Mayıs Cuma günü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Yankı Büyükkaraca’nın yazıp yönettiği “Meczup” adlı oyun sahnelenecek.

 

Ödül Töreni

7. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin ödül töreni, 18 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda yapılacak.

 

“Nebi Uslu Tiyatro Şenliği vefanın, sevginin, tiyatroya adanmış hayatlara saygının eseridir” Şenlikle ilgili açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Tiyatronun ilçemizde yoğun ilgi görmesi bizleri memnun ediyor. Tiyatro hayatımızın aynası, hedefimize yön veren önemli bir sanat. Bir milletin geleceği, onun yetiştirdiği sanatçılara, sanatkârlara ve onların verdiği mesajlara bağlıdır. Çünkü sanatçılar ve sanatkârlar topluma örnek kişilerdir.

Nebi Uslu’nun adını yaşatma ve gönül verdiği tiyatroyu Milas’ta hak ettiği yere getirme kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle gerçekleştirdiğimiz 7. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği vefanın, sevginin, tiyatroya adanmış hayatlara saygının eseridir. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin gerçekleşmesine emek veren, destek veren herkese teşekkür ederken sahneleyecekleri oyunlarla bizlere keyif verecek olan tüm tiyatro ekiplerine başarılar dilerim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık