‘8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’ başladı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’ başladı

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurucularından, Emekli Öğretmen Nebi Uslu anısına bu yıl 8’incisi düzenlenen Tiyatro Şenliği, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından sahneye konulan “Kaç Baba Kaç” adlı oyunla başladı.

Saat 20.30’da başlayan oyun beğeniyle izlendi.

Ray Cooney tarafından yazılan, çevirisini Haldun Dormen ve Kemal Uzun’un yaptığı, Erdem Katırcı tarafından yönetilen komedi oyun başarıyla sahnelendi.

Oyunun sonunda Okul Müdürü Ali Pilavcı’ya çiçek sunan Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın şehir dışında olması nedeniyle gösteriye katılamadığını, herkese sevgi ve saygılarını ilettiğini belirterek, “Çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları olan bu genç kardeşlerimizin gösterdiği performans bizleri son derece memnun etti. Nebi Uslu Tiyatro Şenliğimize katılımınız için ve ortaya konan bu güzel oyunda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Nebi Uslu’nun öğretmeni olduğunu belirten Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ali Pilavcı ise; “Milas Belediyesi tarafından, her zaman rahmetle andığım değerli hocam Nebi Uslu adına düzenlenen Tiyatro Şenliğine 7. kez katılıyoruz. Okulumuz eğitim, spor, müzik ve sanatta her zaman iddialı olmuştur. Bugün ortaya konan oyun ile bunu bir kez daha görmüş olduk. Ben altı ay boyunca canla başla ve büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve kendileriyle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Daha sonra Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Klübü sorumlusu, Edebiyat Öğretmeni Fikret Çoban, tiatronun okullardaki anlamı üzerine bir konuşma yaptı. Çoban konuşmasında, “Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu olarak 7. Kez sahne aldık. Lise, ilklerin yaşandığı ve anıların biriktirildiği yerdir. Onun için lise yılları unutulmaz. Anılar hep peşinizden gelir. Böyle güzel anılar biriktirmek, arkadaşlıklar kurmak insanın önünü açar. Okul eğitimi çocuklarımıza tiyatroyu, şiiri, müziği sevdirirse, matematiği, fiziği de sevdirir. Çünkü sanat insana kötü bir şey vermez. Tam tersi, insandaki gizli güzellikleri açığa çıkarır, insanıa daha erdemli olmayı, barış içinde kardeşçe yaşamayı öğretir” dedi.

 

Değerlendirme Kurulu üyeliklerini Kenan Yıldırım, Ziba Türk ve İlker Erçman’ın yaptığı 8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği, dün akşam gazetemizin yayına hazır olduğu saatlerde, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Derya Çelebi’nin yazıp yönettiği “Zühtü’nün Dolapları” adlı oyunla sürüyordu.

 

Şenlik’te bugün ve yarın …

8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nde bu akşam Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu, Özlem Beytor’un yönettiği, Moliere’in “Hastalık Hastası” adlı oyunu sahneleyecek.

Şenliğin, ‘oyunların sahnelenmesi bölümü’, yarın akşam Milas Özel Final Temel Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek olan, Yankı Büyükkaraca’nın yazıp yönettiği “Garibiz” adlı oyunla sona erecek.

 

Ödül Töreni Pazar akşamı yapılacak

8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin Ödül Töreni, 28 Mayıs Pazar akşamı yapılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık