8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nde ödüller sahiplerini buldu

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nde ödüller sahiplerini buldu

Emekli Öğretmen ve Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) kurucularından Nebi Uslu’nun anısına Milas Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nde ödüller sahiplerini buldu.

Şenliğe, 4 ödül kazanan Milas Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi damga vurdu.

23 Mayıs’ta Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konulan “Kaç Baba Kaç” oyunuyla başlayan Şenlik daha sonra, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu “Zühtü’nün Dolapları”; Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu “Hastalık Hastası” ve Milas Özel Final Temel Lisesi Tiyatro Topluluğu da “Garibiz” adlı oyunların sahnelenmesiyle sürmüştü.

Değerlendirme Kurulu üyeliklerini Kenan Yıldırım, Ziba Türk ve İlker Erçam’ın yaptığı 8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 28 Mayıs Pazar akşamı yapılan Ödül Törenine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Meclis Üyesi Halil Kocabaşoğlu, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Öğretmenler, Öğrencilerle birlikte kalabalık bir yurttaş topluluğunun katılımıyla yapıldı.

 

‘Kırmızı Halı’ üzerinden

Girişine serilen kırmızı halı üzerinden salona giren ödüle aday öğrencilerin heyecanlı, renkli görüntüleri çok hoştu ve gençlerle birlikte salondakilerin coşkusunu arttırdı.

Törenin sunuculuğunu üstlenen jüri Başkanı Kenan Yıldırım ; “Milas ve halkına tiyatro anlamında yol gösterici olmuş, tiyatronun nasıl oynanması, nasıl izlenmesi gerektiğine varana kadar Milaslı gençlerin öncüsü olmuş, ufkunun açılmasında pusula görevini üstlenmiş Tarih öğretmeni ve Tiyatro Yönetmeni Nebi Uslu hocamızı saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek salonda bulunanları Nebi Uslu’yu tanıyanlar ile yapılan görüşmelerle hazırlanan görüntüleri izlemeye davet etti.

Video sunumunun ardından sahneye çıkan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 8’incisi düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliğine katılan tüm okulların müdür, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

 

En İyi Teknik Masa

İlk ödül ‘En İyi Teknik Masa’ya iyi verildi. Yapılan değerlendirmenin sonucunda en iyi teknik masa ödülünü, “Garibiz” adlı oyun ile Volkan Demitaş ve Yankı Büyükkaraca kazandı. Ödül CHP İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından sunuldu.

 

En İyi Dekor Kostüm

ve En İyi Yardımcı

Kadın Oyuncu

‘En İyi Dekor Kostüm Ödülü’nü, “Hastalık Hastası” oyunu ile oyunun Yönetmeni Özlem Beytor, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü “Hastalık Hastası” oyunundaki rolüyle Gizem Çaldır alırken, ödülleri Milas Belediyesi Meclis Üyesi Halil Kocabaşoğlu ve Değerlendirme Kurulu Üyesi İlker Erçman tarafından verildi.

 

En İyi Yardımcı

Erkek Oyuncu

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü ise iki isim birden kazandı.

Değerlendirme Kurulu Üyelerinin vardığı kararla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine; “Kaç Baba Kaç” oyunundaki rolüyle Cemal Uysal ve “Hastalık Hastası” oyunundaki rolüyle Mehmet Sarı layık görüldüler. Ödüller Değerlendirme Kurulu Başkanu Kenan Yıldırım tarafından sunuldu.

 

En İyi Kadın Oyuncu ve

En İyi Erkek Oyuncu

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, “Hastalık Hastası” oyunundaki rolü ile Emine Derin ve En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise aynı oyundaki rolüyle Süleyman Dinç kazandı.

Bu ödüller, Değerlendirme Kurulu Üyesi Ziba Türk ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından verildi.

 

En İyi Oyun ödülü

verilemedi

Şenlik’te bu yıl, ‘En İyi Oyun’ dalında ödül verilmezken, Jüri Özel Ödülü ise Nebi Uslu’nun Ailesine verildi.

8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği ödül töreni, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından şenliğe katılan Okullara ve Değerlendirme Kurulu Üyelerine Teşekkür Plaketleri verilmesiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık