86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında ‘Milas damgası’ vuruldu

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında ‘Milas damgası’ vuruldu

86. İzmir Enternasyonal Fuarı 18 Ağustos Cuma günü saat 18’de görkemli bir törenle açıldı.

27 Ağustos’a kadar açık kalacak olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki teması İnovasyon-Enerji ve partner ülkesi de Rusya Federasyonu olarak açıklanmıştı.

Muğla’nın “Onur Konuğu İl” olduğu Fuar’da Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tanıtım sergilemesi büyük beğeni kazanırken, Muğla ili tanıtım alanına Milas Ticaret ve Sanayi Odası ayrı bir renk kattı.

“Özgürlükler Kenti Muğla”

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Muğla, “Özgürlükler Kenti Muğla” sloganıyla, doğal güzellikleriyle, tarihiyle, kültürüyle ilimizi tanıtmak için yaptığı etkili sergileme ile dikkatleri çekti.

Muğla tanıtım alanının yıldızı: MİTSO

MİTSO, Muğla tanıtım alanında açtığı stantta Milas’ın tarihi ve doğal güzelliklerini sergilerken, ayrıca MİTSO üyeleri de bu stantta Milas’ın zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu ile Sakarkaya’nın kırmızı balını tanıttılar. Sağıroğlu Sabunları, Labranda, Karianda ve Beçin markalı Milas zeytin ve zeytinyağları, Sakarkaya Kırmızı Çam Balı çok büyük ilgi gördü.

Dünyada ve Türkiye’de sadece Milas’ta çıkan diaspor kristalleri de fuar alanında sergilendi.

Milas’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinden Hekatomnos Lahiti, Bafa Gölü, Labranda, İasos, Beçin ve Çomakdağ evlerinin de sergilendiği MİTSO standında gelen konuklara Milas’ın geleneksel lezzetlerinden tepsi böreği, çaykama ve namaz helvası ikram edildi.

Büyük ilgi ve başarılı gösteriler

MİTSO, Muğla eski Milletvekili İrfettin Akar, Milas Ticaret Odası eski başkanlarından Güner Buldanlı, bazı mahalle muhtarları ve Gazilerin de aralarında olduğu konuklarını ve üyelerini bir otobüsle İzmir Enternasyonal Fuarı’na götürdü. Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) Halkoyunları Ekibi’nin sergilediği zeybek oyunları ise fuara ayrı bir renk kattı ve bol bol alkış topladı.

MİTSO standını Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kongo Ekonomi Bakanı, Batı Afrika Ülkeleri Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı da ziyaret ettiler. Milas zeytinyağını tadan ve çok beğenen Afrikalı konuklar, zeytinyağı satın aldılar. Afrikalı konuklar, kendilerine ikram edilen çaykama ve tepsi böreğini ise çok lezzetli bulduklarını ifade ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Afrikalı konuklarını Milas’a davet etti.

Fuardaki MİTSO standına ziyaret eden konuklar Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çorbacı, MİTSO Ar-Ge ve Dış İlişkiler Sorumlusu Gülay Aytaç ve aynı birimden Sabiha Çiftçi tarafından karşılandılar. İzmir’deki Milaslılar Derneği Başkanı Baki Öner de Milas standında gelen konukları karşılayanlar arasında yer aldı.

İzmir ve 10. Yıl marşları eşliğinde …

MİTSO tarafından fuar alanı içinde Dibekdere’li davul zurna ekibi ve MİFAD’ın zeybekleriyle birlikte yapılan tanıtım yürüyüşü fuar ziyaretçilerinin çok ilgisini çekti. Fuarın destinasyon sahnesinde Milas ve Muğla yöresi zeybek oyunlarını oynayan MİFAD ekibi izleyenlerin coşkulu alkışlarıyla desteklendi. Dibekdereli davul zurna ekibinin çaldığı kıvrak dans havalarına kendisini kaptıran birçok fuar ziyaretçisi de alanda halkoyunları oynadılar. Dibekdereli davul zurna ekibinin çaldığı İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı eşliğinde fuar alanında yürüyüş yapan Milaslı Zeybekler ve Milas ekibine İzmirliler alkışlarla tempo tutarak destek verdiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık