9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu sona erdi

Oktay ÇAYIRLI -

9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu sona erdi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Muğla Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin işbirliği ve Gazeteci Olcay Akdeniz’in organizasyonuyla bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen “Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu” sona erdi…

“Karia’da Mermercilik ve Taş Duvar İşçiliği” ana teması ile 2 Eylül Cuma günü Milashan Otel’de başlayan 9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun ikinci ve son günü olan 3 Eylül Cumartesi günü sunumlara devam edildi.

Türk, Alman, İtalyan, Danimarkalı ve Fransız arkeologların ve kazı ekibi başkanlarının katılımıyla, bu yıl Prof. Dr. Ender Varinlioğlu’nun onuruna ve Prof. Pierre Debord’un anısına düzenlenen sempozyumun ikinci günü, rahatsızlığı nedeniyle sempozyuma katılamayan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar’ın yerine Olcay Akdeniz’in “Aphrodisias Heykel Okulu” sunumuyla başladı.

Akdeniz’in sunumundan sonra Prof. Dr. Zeynep Mercangöz “Kutsal Dağdaki Mukaddes Yerler”, Stratonikeia Kazısı Başkanı Prof. Bilal Söğüt “Stratonikeia’da taş duvar teknikleri ve örnekleri”, Fransız arkeolog Labranda Kazı Ekibi Başkanı Prof. Olivier Can Henry “Labranda’da Andron-A’nın yapım teknikleri ve restorasyon projesi”, Burgaz Kazı Ekibi Başkanı Prof. Numan Tuna ve Dr. Nadire Atıcı “Burgaz (Palaia Knidos) yerleşimindeki Klasik Dönem taş duvar teknikleri”, Arkeolog ve Yayıncı Nezih Başgelen ise “Duvarların diliyle Karia’da zaman” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, sorular, tartışmalar bölümünün ardından katılımcılara anı-teşekkür plaketlerinin sunulmasıyla sona erdi.

 

10. Sempozyum 25-26 Ağustos 2017 tarihinde

Önümüzdeki yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumunun tarihi de belli oldu.

25-26 Ağustos 2017 tarihinde yapılması planlanan sempozyumun “Karia Sikkeleri” adı altında gerçekleştirilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık