‘9 Ocak 2013 Paris katliamı’ açıklaması

‘9 Ocak 2013 Paris katliamı’ açıklaması
  • 10 January 2015, Saturday 12:57

ÖNDER Haber -

Halkların Demokratik Partisi Milas İlçe Örgütü tarafından dün saat 12.30 sıralarında Milas Şehir Parkı’nda basın açıklaması yapılarak, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 kişi anıldı…

Yaklaşık 50 kişilik bir grubun katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması öncesinde söz alan HDP Milas İlçe Eş Başkanı Kamuran Doğan, "AKP’nin kirli politikalarını boşa çıkarmak için" çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Doğan’ın yaptığı konuşmanın ardından, basın açıklaması HDP Milas İlçe Eş Başkanı Derya Koç tarafından okundu. Açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

"9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen 3 kadın siyasetçi, Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez yoldaşlarımızı bir kez daha saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Paris katliamını unutmadık unutturmayacağız!

Belleklerimizden izleri silinmeyecek olan siyasi ve güncel somut amaçları olmakla birlikte öncelikli olarak ideolojik bir saldırıdır. Özgür yaşamın ısrarı Kürt kadınında somutlaştığı ve öncülük kazandığı için 3 kadın yoldaşımız şahsında vurulmak istenen kadın özgürlük hareketidir.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşlarımız özgürlük ve direniş çizgisine en zor koşullarda öncülük ederek umudun olmadığı yerde umut yaratmış ve kadın direnişini en üst noktalara taşıyarak halkımız için umudun ve inancın temsilcisi olmuştur.

Yıkılmayacağız. Acımızı, öfkemizi, kendimizi özgürce geliştirmenin yaşamı özgürleştirmenin çaba ve mücadelesine yönelterek Paris katliamıyla amaçlananı boşa çıkartmak kadar katliamın aydınlatılması için de mücadele edeceğiz.

Sakine, Fidan ve Leyla yoldaşlarımızın şahsında özgürlük mücadelemizin bütün şehitlerini saygıyla ve özlemle anarken mücadelelerini sonuca götürene dek katillerini bulup hesap sorana kadar mücadele edeceğimize, anılarının ve halkımızın önünde bir kez daha söz veriyoruz."

Koç’un okuduğu açıklamanın ardından alanda bulunanlar 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık