90 bin 518 tüketici şikayeti karara bağlandı

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeyle birlikte ülkeler arasındaki sınırların kalkması ve dünya markalarının çoğalmasıyla daha çok ürün ve hizmetin tüketicilere ulaşmakta olduğu, bunun da tüketicinin korunması kavramını modern dünyanın en güncel ve dinamik konularından biri haline getirip yeni ve özel bir hukuk dalı olan tüketici hukukunu doğurduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi...

90 bin 518 tüketici şikayeti karara bağlandı

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeyle birlikte ülkeler arasındaki sınırların kalkması ve dünya markalarının çoğalmasıyla daha çok ürün ve hizmetin tüketicilere ulaşmakta olduğu, bunun da tüketicinin korunması kavramını modern dünyanın en güncel ve dinamik konularından biri haline getirip yeni ve özel bir hukuk dalı olan tüketici hukukunu doğurduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

Geleneksel değerlerimizin yanısıra ülkemizde tüketicinin ekonomik ve hukuki çıkarlarının korunmasına yönelik pek çok hukuki düzenleme yapılmıştır.

Ancak tüketicinin etkin korunmasının sağlanması için sadece yasal zeminin hazırlanması yeterli olmayıp tüketicilerimizin hakları konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Zira hak arandıkça haksızlıklar azalacaktır.

Tüketici Hakları, 9 Nisan 1985 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen “Tüketicinin Korunmasına İlişkin Temel Esaslar” başlığı altında evrensel bir boyut kazanmıştır. Ülkemizde de 1985 yılından itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Tüketici Hakları Günü, bütün dünyada tüketici haklarının daha da ileriye götürülmesi, bu haklara saygı gösterilmesi ve piyasalardaki tüketici aleyhine uygulamalara karşı tüketicilerin seslerini duyurmaları için önemli bir fırsattır.

Tüketici Haklarının daha da genişlemesini sağlayan “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmiş ve bu tarihten itibaren Tüketici Haklarında Yeni Bir Dönem başlamıştır.

İlimiz merkezinde kurulu bulunan İl Tüketici Hakem Heyeti ile 13 ilçe Kaymakamlığında faaliyet gösteren İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine 2015 yılı sonu itibariyle toplam 51 bin 321 tüketici başvurusu yapılmış, önceki yıldan devreden şikayetlerle birlikte toplam 90 bin 518 adet tüketici şikayeti karara bağlanmıştır.

İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerince 2015 yılı içinde karara bağlanan tüketici şikayetlerinden yaklaşık % 77’si Bankacılık Sektörü (kullanılan kredilerden alınan masraflar) ile ilgilidir. Tüketicilerimizin; haklarını bilen, savunan ve piyasayı etkileme gücünün farkında olan bilinçli ve güçlü tüketicilere dönüşmeleri dileklerimizle, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları günü kutlu olsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık