93’üncü Yıl coşkusu!

ÖNDER Haber -

93’üncü Yıl coşkusu!

İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl kutlama programının ilk etkinliği dün Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi… Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumunun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe örgütü de alanda toplanarak parti çelengini anıta sundu…

İlçemizde Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi kutlama programı dün saat 12.30’da Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Milas Garnizon Komutanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Garnizon Komutanı Cenk Erataç, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, okul yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla sürdü.

Anıt önündeki resmi tören, Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in ‘Anıt Şeref Defteri’ni imzalaması ve yazdıklarını okumasıyla sona erdi.

 

CHP de çelenk sundu

Anıt önündeki resmi törenin sona ermesinin ardından saat 13.30’da bu kez CHP Milas İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Muğla eski milletvekilleri Fevzi Topuz ile Zeki Çakıroğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetici ve Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törende bir konuşma yapan CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, “Cumhuriyet demokrasiyle taçlandırılmış bir rejimdir. Cumhuriyet adalete, hukuka, insana saygılı bir rejimdir. Ve bizler de bu cumhuriyeti korumakla mükellefiz” dedi.

İlçe Başkanı Özcan’ın yaptığı konuşmanın ardından Üstündağ, Topuz, Çakıroğlu, Tokat ve Özcan tarafından CHP çelengi Atatürk anıtına sunuldu.

CHP’lilerin çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Bugün saat 09:45’te

Şehir Stadı’nda

Bu yıl Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında Milas Şehir Stadyumu’ndaki etkinliklerse bugün saat 9.45’de başlayacak. Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının törene katılan öğrenci ve halkımızın bayramını kutlamasıyla başlayacak olan program, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Lütfı Matur yönetiminde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam edecek. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından yapılacak olduğu törende, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okunup koro ve solo parçalar seslendirilecek.

Daha sonra, “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu yarışmada dereceye giren kompozisyon ve şiirler okunacak ve ardından Cumhuriyetin 93. Yılı nedeniyle “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Kutlama programı, jimnastik hareketleri, okçuluk ve halk oyunları gösterilerinin ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasıyla sürüp geçit töreni ile sona erecek.

 

Bugün saat 13.30 – 14 arasında Atapark’ta ‘Cumhuriyet Karavanası’ dağıtılacak

Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi tarafından, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Atatürk’ün Sakarya Savaşı’ndan sonra Türk ordusu için hazırlattığı, pilav-kuru fasülye ve üzüm hoşafından oluşan ‘Cumhuriyet Karavanası’, bugün Atapark’ta saat 13.30 – 14 arasında dağıtılacak.

ADD Milas Şube Başkanı Ali Ayaz, tarihte ‘Zafer Menüsü’ olarak adlandırılan ve Milli Mücadelenin sosyal sembollerinden olan yemekleri ‘Cumhuriyet Karavanası’ olarak sunacaklarını belirterek, tüm yurttaşlarımızı etkinliğe davet etti.

 

Saat 20’de Atapark’tan

başlayacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ayrıca Milas Belediyesi tarafından Fener alayı ve Cumhuriyet konseri düzenliyor.

Atapark’tan saat 20’de başlayacak fener alayı yine Atapark’ta tamamlandıktan sonra saat 21’de bu kez Harun ve Ali Özcan’ın sahne alacağı Cumhuriyet konseri başlayacak.

 

Davet

29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkusunu birlik ve beraberlik içinde kutlamak için tüm Milaslı hemşehrilerimizi Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri etkinliklerine davet eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum” dedi.

 

Gazetemize ulaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları ise şöyle …

 

AKP Muğla Milletvekili

Hasan Özyer:

Cumhuriyet, Türkiye’nin ortak tarihi ve aydınlık yüzüdür. Türkiye Cumhuriyeti bundan tam 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kuruldu ve böylece egemenlik kayıtsız şartsız milletin eline geçti.

Cumhuriyet, insan değer, şeref ve haysiyetini herşeyin üstünde tutar. Cumhuriyet; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumda herkesin ortak değeridir. Milletimiz; aradan geçen onca zamana rağmen Cumhuriyete ilk günkü heyecanla sahip çıkıyor ve bu nedenle 15 Temmuz’da milli iradeye, Cumhuriyete ve demokrasiye sımsıkı sarılmış ve ölümüne sahip çıkmıştır. Hak, hukuk ve adalet gibi önemli kavramların yanısıra çağdaşlık ve uygarlık gibi kavramları da bünyesinde barındıran Cumhuriyet Türk milletinin tarihindeki en önemli başarılarından biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, başta Muğlalı hemşerilerimiz olmak üzere yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek:

Millet iradesinin ve demokrasimizin kaynağı Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlu olsun.

Bu özel günde Büyük Önder Atatürk’ün şu sözünü hatırlayalım: “Türk Milleti’nin karakterine ve âdetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Atatürk’ün de 93 yıl önce ifade ettiği bu sözde olduğu gibi milletimizin iradesiyle şekil alan Cumhuriyetimizi harici ve dahili düşmanlara karşı tek yürek olarak korumak, ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, hainlere fırsat verilmemesi için 7’den 77’ye çok çalışmamız gerekmektedir.

Birlik ve beraberlik duygusunu, 15 Temmuz gecesi kurtuluş ruhuyla meydanlara inen halkımızda gördüğümüzü belirtmek isterim. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı gelen, vatanı bölmek, milletimizin dirliğini bozmak, bayrağımızı gönderden indirmek isteyen, bağımsızlığımıza göz diken hainlere tüm dünyanın hayranlıkla seyrettiği Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük mücadeleden sonra kahramanlaşan bir ecdadın evlatları olarak, geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz gecesi nasıl fırsat vermediysek, bundan sonra da vermeyeceğimizin altını çizmek isterim.

İşte bu noktada, 15 Temmuz gecesinin tekrar yaşanmaması için çocuklarımızı iyi yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak, vatan, millet, bayrak ve ülke sevgisini onlara aşılamak bizim en önemli görevimizdir. Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız, ülkemize azim ve kararlılıkla sahip çıkarlarsa, milletimiz bir ve diri yaşayacaktır.

Yedi yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü kutlamanın haklı gururunu yaşayacağız. 2023 yılında her yönüyle güçlü bir ülke olmamız, halkın refah seviyesini arttırmamız için ortak akıl ve kolektif hareketle kamu, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası olarak hep birlikte adım atmamız gerekmektedir. Ülkemizi gelişmiş ilk on ülke arasına ancak bu şekilde çıkarmış oluruz.

Büyük Önder Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde halkın verdiği destekle küllerinden yeniden doğan bir milletin kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak onu korumanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatır, Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutlarım.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün:

Türk toplumunu bir arada tutan, temelinde demokrasi olan Cumhuriyet’in 93. yaşında gururlu ve coşkuluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türk ulusu büyüktür, özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur” sözleriyle cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, demokrasisi, özgürlükleri, gelişimi ile Türk ulusu için bir yaşam biçimi olduğunu bizlere göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleri ile de bizlere emanet etmiştir.

93 yıldır Türk toplumunun birlik ve beraberliğinde birleştirici güç olan, özgürlüklerimizin, demokrasimizin, geleceğimizin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyor, Cumhuriyetimizin 93. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir mutlulukla kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi bu özel günde saygıyla anıyorum.

 

Milas Kaymakamı

Fuat Gürel:

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yılına erişmenin gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi, hain eller tarafından Türkiye Cumhuriyeti ve Türk demokrasisine kastedilmek istenmiştir. Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kurumlarımız, halkımız, güvenlik güçlerimiz ve demokrasimiz mutlak bir zaferle bu girişimi kısa sürede bastırmış, bütün dünyaya demokrasi dersi vermiş ve gelecek neslimizin istikbalini kurtarmıştır. Bu ve benzeri kalkışmalar ve terör faaliyetleri, Türk milletinin birliği, beraberliği ve gücü sayesinde her zaman bertaraf edilmiş ve edilecektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yüce Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin 93. yılını kutlar, halkımızın birlik, beraberlik içinde geçireceği nice bayramlar dilerim.

 

Milas Belediye Başkanı

Muhammet Tokat:

93 yıldır büyük coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir.

Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir.

“Yurtta ve dünyada barış” anlayışıyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir halde hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, cumhuriyetin getirdiği kazanımları en güzel şekilde korumasını bilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

 

Tes-İş Yatağan Şube

Başkanı Fatih Erçelik:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Yüce Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki elbirliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı Şubemiz Yönetim-Denetim-Disiplin Kurulu Üyeleri  ile İşyerlerimiz Baştemsilci ve Temsilcilerimiz adına kutluyoruz. Saygılarımızla.

 

AKP Muğla İl  Başkanı

Kadem Mete

Milletimiz, tarihten bu yana bağımsızlığına, milli ve manevi değerlerine hep sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Gerek tarih boyunca, gerek istiklal harbi döneminde gerekse de 15 Temmuz gecesinde şanlı mücadelelere imza atmıştır. İnancımız odur ki bundan sonra da milletimizin istikameti hep bu yönde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet Bayramımızın 93. yılının milletimize kutlu olmasını diler, başta Gazı Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş  gazilerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.

 

Eğitim-İş Milas Temsilciliği

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de, O’nun vasiyetine sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

93 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçler, bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Cumhuriyetin 93 yıl önce kendilerini kölelikten kurtarıp yurttaş konumuna yükselttiğini unutanlar ve bölücü terör örgütü asla amacına ulaşamayacaktır.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık