‘AB ile Türkiye’nin “ilişki durumu karışık!”

ÖNDER Haber -

‘AB ile Türkiye’nin “ilişki durumu karışık!”

CHP Milas İlçe Başkanlığı tarafından önceki gün akşam Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu’nda, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi, Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar Partisi (PES) Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç’in konuşmacı olarak katıldığı “AB Türkiye İlişkilerinde Mevcut Durum: Fırsatlar, Riskler ve Gelecek İçin Yönelimler” konulu panel düzenlendi.

Yöneticiliğini, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi – Kent Müzesi Koordinatörü Prof. Dr. Engin Berber’in yaptığı paneli, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz, CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve bazı muhtarların da aralarında bulunduğu bir yurttaş topluluğu izledi.

Panelde sunumunu yapan Kader Sevinç, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında uzun yıllardan beri devam eden görüşmeler ve yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler aktararak, Türkiye’nin AB’ye girebilmesi için yerine getirmesi gereken kriterleri başlangıçta uygulamasına rağmen bugünkü yönetimin bunları bir kenara bıraktığını ve ülkemizin özelikle demokrasi konusunda çok da iyi bir durumda olmadığını söyleyerek, Türkiye’nin AB’nin kapısında bekleyen bir ülke olmaması için bu kriterleri yerine getirerek, AB’nin kapısını kendisinin açması gerektiğini söyledi.

Panelin sonunda Prof. Berber konuyu, kendi görüşlerini de ekleyip özetledikten sonra, panele katılanların soruları yanıtlandı.

Panelin ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan Kader Sevinç ve Engin Berber’e birer çiçek verdiler.

Suat Özcan ayrıca, Kader Sevinçe bir teşekkür plaketi verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık