‘Adalet Arayışı’ sürüyor
ÖNDER Haber - Güllük Akfen Terfi İstasyonu davasının ikinci duruşması, dün Muğla 2

ÖNDER Haber -
Güllük Akfen Terfi İstasyonu davasının ikinci duruşması, dün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İkisi yabancı uyruklu 21 kişi hakkında, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiası"yla 2 ila 15 yıl arasında hapis istemi ile açılan davanın Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmasına tutuksuz yargılanan 13 sanık, avukatlar ve ölen işçilerin yakınları katıldı.
Savcılığın İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ‘bilirkişi’ talep ettiği duruşmada, ölen işçilerin avukatları adına konuşan Av. Murat Kemal Gündüz’ün "AKFEN yönetim kurulu üyelerinin ve yurt dışına kaçan İsrail ve İsviçreli sanığın tutuklanmaları ve ifadelerinin mahkemede hazır bulunarak alınması; ayrıca, yurt dışı çıkış yasağı ve açılacak tazminat davasında teminat olabilmesi açısından AKFEN firmasının mal varlıklarına el konulması" talepleri reddedildi.
Mahkeme, bilirkişi incelemesininse, tüm eksikler giderildikten sonra değerlendirilmesine karar verdi.
Duruşma sonrası, Adliye binası önünde ölen işçilerin aileleri adına açıklamayı, ölen işçilerden Fikret Özdemir'in oğlu Günay Özdemir yaptı.
Açıklamada, "Güllük'te 7 canımızı kaybetmemizin de, Soma'da 301 işçi kardeşimizin ve Mecidiyeköy'de 10 işçi kardeşimizin ve diğer iş cinayetlerinde işçilerin hayatlarını kaybetmesinin nedeni de aynıdır. Şirket yönetim kurulu üyeleri ve yetkilileri bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler bu iş cinayetlerinden birinci derecede sorumludurlar. Yasaların kendilerine yüklemiş olduğu işçi sağlığı ve güvenliği yönünden hiçbir tedbiri almamışlardır. 50 TL'lik gaz maskesini ve 700 TL'lik gaz ölçüm cihazını işçilerden esirgemişlerdir. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tehlikeli iş yeri olmasına rağmen uzun süredir göstermesine rağmen hiçbir denetim faaliyetinde bulunmamıştır. Biz tüm sanıkların tutuklanarak mahkeme karşısına çıkarılmasını istiyoruz" denildi.





