Adalet Sağban’ın vefalı Çocukları …

Adem KANKAYNAR -

Adalet Sağban’ın vefalı Çocukları …

İlçemizin en köklü eğitim kurumlarından Atatürk İlkokulu’nda görev yaptığı sırada, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Adalet Sağban adlı öğretmenimizin mezun ettiği öğrenciler, 46 yıl sonra mezun oldukları okulda bir araya gelerek, ‘Adalet Öğretmen’i andılar.

Aralarında 1967 mezunlarının da bulunduğu, ancak büyük bir bölümünü 1972 yılı mezunlarının oluşturduğu ve kendilerine “Adalet Sağban’ın Çocukları” adını veren öğrenciler, 46 yıl sonra okudukları okulda toplanarak öğretmenlerini andılar.

Birçoğu öğretmen, doktor, profesör olan ‘72 mezunları, merhum Adalet öğretmenin hiç evlenmemesi nedeniyle çocuklarının olmadığını ve bu nedenle kendilerine “Adalet Sağban’ın Çocukları” adını verdikleri bir WhatsApp grubu kurduklarını bu grup üzerinden görüşmelerini sağladıklarını belirterek;

“Arkadaşlarımızdan birçoğu Milas dışından gelerek, bugünkü anma etkinliğimize katıldı. Merhum öğretmenimizin, hepimizin bugünlere gelmesinde büyük emeği ve katkısı var. Kendisi, bizleri mezun ettikten bir yıl sonra ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve ne yazık ki genç yaşta hayata veda etti. Öğretmenimiz hiç evlenmemişti ve dolayısıyla çocukları olmamıştı. Bu nedenle bizler, Adalet Sağban’ın Çocukları adını verdiğimiz bir grup kurduk. 5 yıl birlikte okuduğumuz arkadaşlarımızı bulduk ve görüşmeye başladık. Bugün de, mezun olduğumuz okula gelerek hem yıllar sonra arkadaşlarımızla hasret giderdik, hem de o yıllara ait anılarımızı tazeledik. Okuldan sonra da merhum öğretmenimizin kabri başına giderek dua edeceğiz” dediler.

1937 doğumlu olan ve 1973 yılında vefat eden Adalet Sağban’ın öğrencileri, daha sonra 5 yıl boyunca okudukları sınıfa girdiler, koridorlarda ve bahçede dolaşarak 46 yıl öncesine gittiler.

Merhum Sağban’ın yeğeni ve aynı zamanda öğrencisi olan, anma etkinliği için İzmir’den gelen Nurgül Ekeke ise, sınıfta ve bahçede dolaşırken oldukça duygulandı.

Ekeke; “Bizlere anne şefkatiyle yaklaşırdı, öğrencilerini kendi çocuğuymuş gibi görürdü. Hepimizi gerçekten çok iyi yetiştirdi ve bugünlere gelmemizde büyük emekleri vardır. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Arkadaşlarıma da böyle bir buluşmayı organize ettikleri ve rahmetli öğretmenimizi anma fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Grup, günün anısına çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından, merhume Sağban’ın kabrini ziyaret etmek üzere Milas Şehir Mezarlığı’na gittiler

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık